תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 09:04
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
אוזן סתומה (לא מדונג) ממאנת להיפתח [נפתר]
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (100) › תצורת הדפסה
לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בריאות
  אייל10  
Expert
אוזן סתומה (לא מדונג) ממאנת להיפתח [נפתר]
הודעה פורסם: שני 10 ינו',11 23:49   
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא

כנראה בעקבות צינון ממושך מאד (חודש וחצי) שעקבותיו העיקריים כבר פגו,
ובמהלכו כבר נסתמה ונפתחה האוזן השמאלית (נסתמת בערב, נפתחת בבוקר לאחר שינה) לפרקי זמן קצרים.
כשזה קרה, היתה נפתחת בזמן הטיית הראש במהופך (בזמן כיפוף הגו קדימה) וחוזרת ו"נסתמת" עם החזרה לתנוחה רגילה (עמידה/ישיבה).
במהלך תקופה זו גם הורגשה תנועה בתוך האוזן (כאילו משהו מתגלגל שם בפנים, אוושות שכאלה.. נוזלים? מוצקים? צמיגים? #smile )

לפני שבוע נסתמה לה האוזן שוב, והפעם ממאנת להיפתח.
עברה ניקוי יסודי מדונג אתמול (לאחר תקופה ממושכת), אצל א.א.ג.
הניקוי לא הועיל לפתיחת הסתימה. עדיין קיימת תחושת גודש באוזן (מוקלת לאחר שינה/שכיבה ממושכת).
לעיתים מלווה בכאב קל מאד, רוב הזמן ללא כאב כלל.
כמובן שהמפגע העיקרי כתוצאה מהסתימה הוא ירידה משמעותית מאד בשמיעה באוזן שמאל.

הטיית הגו לפנים כבר לא עוזרת. היום ניסיתי הטיית גו לאחור (שוב, כדי להפוך את הראש #smile) שמעתי "פק" קטן ואחריו עוד אחד.
נפתחה מעט לכמה שניות... חזרה ונסגרה, ואח"כ גם זה כבר לא הועיל.
סתימת הנחיריים וביצוע פעולת "קינוח" (להשוואת לחצים) לא עוזרת. אם כבר - הפעולה נותנת תחושה שאוטוטו הולכת להיסתם גם
האוזן השניה.

בקרוב מפגש נוסף עם א.א.ג #smile

אשמח לעצתכם.

תודה,
אייל.
תגיות : אוזן סתומה כמה ימים, אוזן סתומה כבר חודש, איך פותחים אוזן סתומה, אוזן סתומה ומצפצפת,

BruceBlaus. When using this image in external sources it can be cited as:Blausen.com staff (2014). "Medical gallery of Blausen Medical 2014". WikiJournal of Medicine 1 (2). DOI:10.15347/wjm/2014.010. ISSN 2002-4436. [CC BY 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0)]

הודעה פורסם: שלישי 11 ינו',11 01:48   
אני לא רופא אז קח את דבריי בערבון מוגבל ופנה להתייעצות.

במקרה של שעווה/דונג מדובר על חומרים שנמצאים בין האוזן החיצונית לעור התוף וחוסמים את השמיעה.
במקרה של מה שאתה מתאר, ככל הנראה מדובר בנוזלים (הפשרות כתוצאה מהצינון) ואלא לא ניתנים לפינוי בניקוי חיצוני שכן הם ממוקמים בתוך התעלות "מאחורי" עור התוף, ומתמזגים עם שאר התעלות בפנים (פה ואף).

לרוב הפינוי של אותם נוזלים אחרי ההחלמה מתבצע באופן טבעי אך ניתן לעזור לייבוש התעלות גם באמצעות הזלפת תמיסת מלח לנחיריים ופמפום קל (כמו הקינוח שתארת) שמביא את התמיסה אל תעלות האוזן וסופח את הנוזלים.
במקרים חריגים ניתן להתקין באמצעות ניתוחון צינוריות שמפנות את הנוזלים ומוסרות לאחר זמן מה.

התופעה שכיחה אצל המצוננים כרונית ו/או אנשים הסובלים מאלרגיות שונות. לי למשל סיגריות והליחה המתלווה אליהן גורמות למצב האמור בדגרות חומרה שונות.
הודעה פורסם: שלישי 11 ינו',11 02:52   
שלום
סליחה קלימרו על ההתבטאות האגרסיבת אבל נראה לי שחייבים לציין את העובדה הזו בגדול וברור!
האנשים בפורום הזה אינם רופאים! הם סאונמנים או בעברית טכנאי ומהנדסי קול! ועל עף הבנתם באנטומיה של האוזן ויכול להיות גם של עוד חלקים בגוף האדם אין לפנות ליעוץ רפואי מכל סוג שהו בפורום זה!
סליחה על התקיפות המתונה #redface
מה שאני ממליץ לך לעשות (ודי בדחיפות) זה לפנות לרופא אף אוזן וגרון (אפאוזנגרון) הקרוב למקום מגוריך כדי לקבל חוות דעת מקצועית או למרפאת אודיולוגה (audiology).
כשתחזור מהרופא ספר לנו מה עלה בבדיקה (דווקא מעניין) אבל בחיאת תתיעץ עם רופא שלא יקרה איזה נזק ולא תהיה יותר אוזן לאלתר?! אני מתנצל על נימת הדברים אך נראה לי שזה לטובת כולנו #thumbsup החלמה מהירה
Expert
הודעה פורסם: שלישי 11 ינו',11 03:58   
recorder, תרגיע #smile
ידוע.
באמת תודה שהדגשת מה שהדגשת. אין צורך בהיסטריה #confused
תגובות (רגועות) נוספות יתקבלו בברכה #sorry
קלימרו - תודה.
הודעה פורסם: שלישי 11 ינו',11 07:16   
בוקר טוב,
קלימרו כתב דברים נכונים פחות או יותר. לא הייתי רץ בשלב זה לעשות ניתוח להחדרת צינורית בתופית #doh
יש באוזן תעלה שמקשרת אל חלל הפה האחורי (איזור הפרינגס) וייתכן שדפנות התעלה עדיין גדושים וסותמים אותה ולכן הנוזלים לא מתפנים מהאוזן. גם נזלת וליחה מרובה יכולים לגרום לכך בעיקר למקנחים בכרונים.
בדר"כ זה עובר עם הזמן ןאפשר לנסות להאיץ את התהליך עם טיםות אף כמו אוטריוין (שימוש נכון יהיה פעמיים ביום ולא יותר מ3-4 ימים)
טיפות מי מלח גם מקלות אבל פחות (אפשר להשתמש כמה שרוצים אבל באלו הסטרילים שנמכרים בבתי מרקחת)

כמובן שאין לראות בדברי המלצה ויש ללכת לרופא משפחה או אא"ג שיבדוק #smile
הודעה פורסם: שלישי 11 ינו',11 11:12   
1. אקמול/ דקסמול
2. לורטדין
3. תנוח במיטה
4. מרק עוף
5. אמא #clap

כמה ימים כאלה ואתה כמו חדש #smile
SAR
Act Compatible
הודעה פורסם: שלישי 11 ינו',11 12:16   
קרה לי בעבר.
מדובר אכן בנוזלים, ואין מה לעשות בעניין. אצלי זה נמשך קרוב לשלושה שבועות ונפתח במהלך טיסה בטיול בחו"ל (זו הייתה אגב חוויה מפחידה למדי- פתאום שמעתי בום וזה נפתח).
  אייל10  
Expert
הודעה פורסם: שלישי 11 ינו',11 12:33   
תודה לכל העונים #smile
מקווה לדווח בהמשך על שינויים לטובה.
הודעה פורסם: שלישי 11 ינו',11 17:24   
אולי יש לך קרחצ באוזן , תנסה לשים את האוזן קרוב מול המוניטור ולתת פול ווליום , אולי "תפרוץ" אותו.

recorder - זו רק הלצה #redface #wink

תרגיש טוב.
הודעה פורסם: שלישי 11 ינו',11 18:39   
אהלן אייל,

קורה לי מדיי פעם, בדיוק מה שאתה מתאר ואז במשך ימים זה מטריד אותי !

בפעמיים האחרונות, בזמן המקלחת, נתתי למים החמימים לטפטף לתוך אוזן ולאחר מכן, איך שהוא זה נפתח...

בשורות טובות

מוסיקה
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בריאות

לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5   הבא
עמוד 1 מתוך 5

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון