כנראה בעקבות צינון ממושך מאד (חודש וחצי) שעקבותיו העיקריים כבר פגו,
ובמהלכו כבר נסתמה ונפתחה האוזן השמאלית (נסתמת בערב, נפתחת בבוקר לאחר שינה) לפרקי זמן קצרים.
כשזה קרה, היתה נפתחת בזמן הטיית הראש במהופך (בזמן כיפוף הגו קדימה) וחוזרת ו"נסתמת" עם החזרה לתנוחה רגילה (עמידה/ישיבה).
במהלך תקופה זו גם הורגשה תנועה בתוך האוזן (כאילו משהו מתגלגל שם בפנים, אוושות שכאלה.. נוזלים? מוצקים? צמיגים? )
לפני שבוע נסתמה לה האוזן שוב, והפעם ממאנת להיפתח.
עברה ניקוי יסודי מדונג אתמול (לאחר תקופה ממושכת), אצל א.א.ג.
הניקוי לא הועיל לפתיחת הסתימה. עדיין קיימת תחושת גודש באוזן (מוקלת לאחר שינה/שכיבה ממושכת).
לעיתים מלווה בכאב קל מאד, רוב הזמן ללא כאב כלל.
כמובן שהמפגע העיקרי כתוצאה מהסתימה הוא ירידה משמעותית מאד בשמיעה באוזן שמאל.
הטיית הגו לפנים כבר לא עוזרת. היום ניסיתי הטיית גו לאחור (שוב, כדי להפוך את הראש ) שמעתי "פק" קטן ואחריו עוד אחד.
נפתחה מעט לכמה שניות... חזרה ונסגרה, ואח"כ גם זה כבר לא הועיל.
סתימת הנחיריים וביצוע פעולת "קינוח" (להשוואת לחצים) לא עוזרת. אם כבר - הפעולה נותנת תחושה שאוטוטו הולכת להיסתם גם
האוזן השניה.
בקרוב מפגש נוסף עם א.א.ג
אשמח לעצתכם.
תודה,
אייל.
תגיות : אוזן סתומה כמה ימים, אוזן סתומה כבר חודש, איך פותחים אוזן סתומה, אוזן סתומה ומצפצפת,
BruceBlaus. When using this image in external sources it can be cited as:Blausen.com staff (2014). "Medical gallery of Blausen Medical 2014". WikiJournal of Medicine 1 (2). DOI:10.15347/wjm/2014.010. ISSN 2002-4436. [CC BY 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0)]
הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא _________________ פסנתרן/קלידן, מורה לפסנתר
אני לא רופא אז קח את דבריי בערבון מוגבל ופנה להתייעצות.
במקרה של שעווה/דונג מדובר על חומרים שנמצאים בין האוזן החיצונית לעור התוף וחוסמים את השמיעה.
במקרה של מה שאתה מתאר, ככל הנראה מדובר בנוזלים (הפשרות כתוצאה מהצינון) ואלא לא ניתנים לפינוי בניקוי חיצוני שכן הם ממוקמים בתוך התעלות "מאחורי" עור התוף, ומתמזגים עם שאר התעלות בפנים (פה ואף).
לרוב הפינוי של אותם נוזלים אחרי ההחלמה מתבצע באופן טבעי אך ניתן לעזור לייבוש התעלות גם באמצעות הזלפת תמיסת מלח לנחיריים ופמפום קל (כמו הקינוח שתארת) שמביא את התמיסה אל תעלות האוזן וסופח את הנוזלים.
במקרים חריגים ניתן להתקין באמצעות ניתוחון צינוריות שמפנות את הנוזלים ומוסרות לאחר זמן מה.
התופעה שכיחה אצל המצוננים כרונית ו/או אנשים הסובלים מאלרגיות שונות. לי למשל סיגריות והליחה המתלווה אליהן גורמות למצב האמור בדגרות חומרה שונות. _________________ www.shaimantzur.com
שלום
סליחה קלימרו על ההתבטאות האגרסיבת אבל נראה לי שחייבים לציין את העובדה הזו בגדול וברור!
האנשים בפורום הזה אינם רופאים! הם סאונמנים או בעברית טכנאי ומהנדסי קול! ועל עף הבנתם באנטומיה של האוזן ויכול להיות גם של עוד חלקים בגוף האדם אין לפנות ליעוץ רפואי מכל סוג שהו בפורום זה!
סליחה על התקיפות המתונה
מה שאני ממליץ לך לעשות (ודי בדחיפות) זה לפנות לרופא אף אוזן וגרון (אפאוזנגרון) הקרוב למקום מגוריך כדי לקבל חוות דעת מקצועית או למרפאת אודיולוגה (audiology).
כשתחזור מהרופא ספר לנו מה עלה בבדיקה (דווקא מעניין) אבל בחיאת תתיעץ עם רופא שלא יקרה איזה נזק ולא תהיה יותר אוזן לאלתר?! אני מתנצל על נימת הדברים אך נראה לי שזה לטובת כולנו החלמה מהירה _________________ ניר לדני
טכנאי הגברה, אולפנים, הקלטות שטח לטלביזיה קולנוע ובקיצור סאונדמן !
recorder, תרגיע
ידוע.
באמת תודה שהדגשת מה שהדגשת. אין צורך בהיסטריה
תגובות (רגועות) נוספות יתקבלו בברכה
קלימרו - תודה. _________________ פסנתרן/קלידן, מורה לפסנתר
בוקר טוב,
קלימרו כתב דברים נכונים פחות או יותר. לא הייתי רץ בשלב זה לעשות ניתוח להחדרת צינורית בתופית
יש באוזן תעלה שמקשרת אל חלל הפה האחורי (איזור הפרינגס) וייתכן שדפנות התעלה עדיין גדושים וסותמים אותה ולכן הנוזלים לא מתפנים מהאוזן. גם נזלת וליחה מרובה יכולים לגרום לכך בעיקר למקנחים בכרונים.
בדר"כ זה עובר עם הזמן ןאפשר לנסות להאיץ את התהליך עם טיםות אף כמו אוטריוין (שימוש נכון יהיה פעמיים ביום ולא יותר מ3-4 ימים)
טיפות מי מלח גם מקלות אבל פחות (אפשר להשתמש כמה שרוצים אבל באלו הסטרילים שנמכרים בבתי מרקחת)
כמובן שאין לראות בדברי המלצה ויש ללכת לרופא משפחה או אא"ג שיבדוק _________________ חתולים זה שימחה...
קרה לי בעבר.
מדובר אכן בנוזלים, ואין מה לעשות בעניין. אצלי זה נמשך קרוב לשלושה שבועות ונפתח במהלך טיסה בטיול בחו"ל (זו הייתה אגב חוויה מפחידה למדי- פתאום שמעתי בום וזה נפתח).