פורסם: שישי 15 אוק',10 08:38
בהנחה שהאלקטרוניקה בגיטרה תקינה (מוארקת כהלכה), סביר להניח שסיכוך חלל האלקטרוניקה ישפר את המצב פלאים.
בכל מקרה כשמדובר ב- single coils אתה תקבל רעשים בסיגנל שנובעים מהתדר של הזרם המתחלף ברשת החשמל.
תומך
פורסם: שישי 15 אוק',10 09:12
הי,
כמדומני שבעבר התכתבנו קצת בנושא הסאונד וכו'. (אז סביב המולטי).
שמע, אין ספק שמעל לכל הזדהיתי עם המשפט שלך, שמתוסכל מהעובדה שכלי שעולה כמה אלפים טובים,
מצריך אחרי זה עוד השקעה ושידרוגים.
(אני בסטראט שלי החלפתי מפתחות, פעמים וחצי סטים של פיקאפים, והגשר עם האוכפים בדרך...,
ואגב, אחרי כל זה אני מחפש גיטרה נוספת, שתהיה ההיפך ממה שיש לי היום,
כלומר במקום גיטרה צואר רוזווד עם פיקאפים של EMG גילמור והאמבקר, שמכוונת ל0.10
לקנות גיטרה פנדר ישנה, צוואר מייפל, 3 סינגלים, שתהיה מכוונת על 0.09)
וזה די גורף - יש מספיק פנדריות שנשמעות לא משו, לפחות כמו שיש מספיק כאלה שנמכרו במחירים מצחיקים,
ונשמעות מדהים. (ייתכן שגם בחברות אחרות, אני מכיר פנדר ובהתאם לזה אני מתייחס).
מה שאני כן יכול לספר לך, זה שלפני כמה ימים ניגנתי באירוע שהתארח שם זמר מזרחי בליווי נגנים, שאחד מהם היה הגיטריסט בן מוש.
הוא הגיע עם גיבסון 335, ומולטי פשוט ישן וטוב של דיגיטק, כאשר מרבית הסאונד פשוט יוצא מהגיטרה (המולטי נתן לו קצת ריוורב/דיליי, ואוקטבר),
וזה היה נשמע מדהים!
נכון שבסופו של דבר הסאונד הוא בנגן ובאצבעות - אבל לא סתם מרבית המזרחיסטים עובדים עם האמבקרים - ולרוב אלו גיבסונים רבע נפח למיניהן (יש אגב אפיפון ואיבנז לא רעות ולא יקרות).
בדיוק כמו שבתחום האירועים שבו אני עובד, רגילים לסאונד של פנדר, וגם חברים שלי שמגיעים עם גיבסון מדהימות, מתבקשים באירוע הבא להביא את הסטראט...
כל סגנון והאופי שלו.
אם בכל זאת אתה אוהב את הנגינה בסטראט, יש כל מיני פתרונות.
מנסיוני הייתי ממליץ לך להשאיר את הגיטרה שלך כמו שהיא. (אני בשלי כבר נגעתי ללא הרף...)
ניתן להחליף פיקאפים - חציבה לא כדאי אבל לא תמיד צריך. תציץ מתחת לפיקגארד שלך ותראה אם יש מקום להאמבקר בגשר, או בכלל - אצלי למשל יש מעין "אמבטיה" לכל הפיקאפים ולא היה צורך לחצוב בכלל.
בכל מקרה כפי שכבר נאמר כאן, יש האמבקר בצורת סינגל - אבל זה מה שזה , סינגל האמבקר - זה לא סינגל אבל גם לא האמבקר. יכול להיות לזה סאונד טוב בפני עצמו, אבל אי אפשר לומר שזה "נשמע כמו" , הנכון על כל הניסויים הוא לומר ש"זה נשמע כמו משהו, שנשמע כמו משהו אחר..." כך אגב גם לגבי הסט של גילמור שיש לי - שהוא מדהים בנקודות מסויימות וחלש באחרות, שמתיימר לתת סאונד של האמבקרים בסינגלים. זה לא. זה סינגלים אקטיביים עם בוסטרים, וזה מה שזה נשמע!
האמבקר נשמע ומגיב אחרת. נקודה.
אני אישית ממליץ לך לחפש משהו נוסף או חלופי -
או סטראט שמגיעה עם המבקרים - כלומר שאתה יודע מראש איך היא הולכת להישמע, כי החלפת פיקאפים זה הימור.
או G&L לגאסי ספיישל (3 סינגל האמבקרים).
או גיטרות אחרות שהן סוליד בודי אבל עם האמבקרים - מיוזיק מן, איבנז ושות'. לא הטעם שלי אבל מה שימלא לך את הפונקציה בצורה הטובה ביותר.
נ.ב. -
אולי קצת מבלבל, אבל בכל זאת - הגיטרה שלי בפורמט הנוכחי מוציאה סאונד מזרחי לא רע בכלל, עם האמבקר של EMG. למרות ששוב, זה תחליף, זה לא זה.
פורסם: שבת 16 אוק',10 19:16
תודה על העזרה..!
בזמנו חשבתי להחליף למיני האמבקר של סימור דאנקן הוט ריילס, שהרבה המליצו לי עליו , השאלה אם לפחות עליו לא יהיו רעשים, מה אתם אומרים?
ומה בנוגע לפיקאפים האחרים ? איך אני גורם להם להפסיק להרעיש?