תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 23:18
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
שאלה בנושא חיבור ותפעול קומפרסור חיצוני
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  Fluffy  
שאלה בנושא חיבור ותפעול קומפרסור חיצוני
הודעה פורסם: שישי 26 ספט',08 10:13   
שלום לכולם ושבוע טוב...

אז ככה

יש ברשותי קומפרסור חיצוני, אשר אליו מחובר טיוב ואל הטיוב כמובן מחובר מיקרופון

ברצוני להשתמש בקומפרסור מעבר לרק הקלטות, אלא לעשות איתו קומפרסיה לדברים שיוצאים מהמחשב ובחזרה,כמו קומפרסור פנימי, הבעיה היא, שאי אפשר לקמפרס כול ערוץ בנפרד, או לשמוע אותו בהתאם לשאר הערוצים מבלי שיושפעו גם הם על ידי הקומפרסור

בנוסף רציתי לדעת, עם איזה סוג כבלים מומלץ לעבוד בעניין הקומפרסור, איזה יוצאים ממנו אל הכרטיס קול ואיזה נכנסים אליו

תודה לכול המגיבים...[=
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: שישי 26 ספט',08 11:39   
" אשר אליו מחובר טיוב ואל הטיוב כמובן מחובר מיקרופון "

מה זה אומר?

בעיקרון על מנת גם להשתמש בו לעיבוד חיצוני וגם מחובר כאינסרט לפרהאמפ תצתרך לעבוד עם לוח פאץ' כאשר:
בעת הקלטה במידה ולפרהאמפ אין כניסת אינסרט תחווט את יציאת הפרהאמפ לכניסת הקומפרסור ואת יציאת הקומפרסור לכרטיס הקול.
בעת מיקס תחבר יציאה מכרטיס הקול לכניסת הקומפרסור ויציאת הקומפרסור לכניסה פנויה בכרטיס הקול- שימוש בפוקנציית הExternal Fx בקיובס או ניואנדו במידה ואתה עובד עם סיקוינסרים של סטיינברג תחסוך לך חיווטים פנימיים ותחסוך ממך לחשב ידנית את העקבה ולפצות עליה קרי Delay Compensation.

" עם איזה סוג כבלים מומלץ לעבוד בעניין הקומפרסור, איזה יוצאים ממנו אל הכרטיס קול ואיזה נכנסים אליו "
כבל דו גידי סטנדרטי, מה שנקרא Instrument cable.
בין אם מדובר בחיבור מאוזן או לא זה בהתאם לקומפרסור.
  Fluffy  
הודעה פורסם: שישי 26 ספט',08 12:01   
זה היה הסבר מה מחובר כרגע אל הקומפרסור.

אני אשמח אם תרחיב לי בנושא של התשובה שהצעת, לוח פאץ'?...אקסטרנל אפקט?...אני קצת בור בדברים הללו מכיוון שמימי לא השתמשתי בכלים הללו (אם יש גם מדריך כולשהוא זה ממש יעזור).

רב תודות
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 26 ספט',08 12:12   
לוח פאטץ' הוא לוח שקעים, בצידו האחד, בחיבור קבוע תחובר כניסת הקומפרסור (היציאה שלו יכולה להיות מחוברת ישירות למחשב כרגע), ובצידו הקדמי תהיה ממוקמת כניסת הקומפרסור, ושם תוכל להחליף בין סיגנל שמגיע מהפרה-אמפ לכזה שמגיע מהמחשב.
אתה יכול לבנות כזה, או לקנות אחד מוכן שיש לו אפשרות ליותר ממכשיר אחד אם תרצה להתרחב.

לקנויים (אפשר גם לבנות אבל זה מסתבך) יש גם אפשרות לחיבור קבוע(קומפרסור חיצוני למחשב), שבהכנסה של פלאג אל תוך השקע (מגיע מהפרה-אמפ , הופך לקומפרסור בשרשרת ההקלטה) .
אקסטרנל FX היא פונקציה של קיובייס, שמאפשרת לך לחבר מכשירים חיצוניים אל המחשב שלך, ומפצה על העיכוב שבהמרות לאנאלוג וחזרה לדיגיטל למחשב בצורה שקופה, אחרי שמגדירים הגדרות יציאה וחזרה פשוטות. ספר ההפעלה מאוד ברור בנושא הזה, חפש תחת EXTERNAL EFFECTS
  Fluffy  
הודעה פורסם: שישי 26 ספט',08 21:30   
תודה רבה על התשובה המורחבת, אך שאלה צצה במוחי, אם אני מחבר את היציאה של הכרטיס קול ללוח פאץ' איך הוא יגיע למוניטורים?...ואם נגיד מהלוח פאץ' ממשיכים אל המוניטורים, זה לא פוגע בסיגנל?, ועדיין זה לא עונה לי על השאלה איך אני מקמפרס כול ערוץ בנפרד בהתאם לשאר הערוצים מבלי שהקימפרוס ישפיע עליהם בזמן אמת(כמו קומפרסור פנימי)

תודה על העזרה...[=
Tomer Iserovitch
Supporter
הודעה פורסם: שישי 26 ספט',08 22:26   
"מקמפרס כול ערוץ בנפרד "

קונה קומפרסור נפרד בשביל כל ערוץ #thumbsup

קופסת הפאץ' היא פסיבית,
מדובר על מחברים,כבלים ולעיתים ממסרים מה שמבטיח מינימום צביעה או אם תרצה ירידה באיכות.
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: שישי 26 ספט',08 23:14   
אני לא אמרתי את זה...
לא דיברתי על יציאת מוניטורים באופן ספציפי, דיברתי על יציאה כללית. אם יש לך רק 2 יציאות אז אכן מדובר באותה היציאה ואתה צריך לקמבן איזה קומבינה, כמו לשלוח החוצה ערוץ אחד לקימפרוס וערוץ אחד למוניטור (ולעבוד בעצם במונו לצורך העסק)

למעשה, הדרך הנוחה לעשות את זה היא בעזרת כרטיס שיש לו יותר מזוג יציאות, ככה שיציאת המוניטור מחווטת ישירות לשליטת הווליום ומשם לרמקול, והעיבוד החיצוני יעשה דרך יציאה נפרדת המוקדת רק לה.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון