אני עדיין סובל מהבעיה הזאת
לפני כשש שנים התחלתי להרגיש סוג של חולשה ביד שמאל שמשפיעה אך ורק על הרעדה של המיתר, קרי vibrato, לאחר כמה דקות אני מרגיש חולשה שלא מאפשרת לי לבצע את התנועה הספציפית הזאת.
בתקופה שזה התחיל גרתי בארה״ב ובצעתי המון בדיקות שלא גילו שום דבר חריג, פניתי למומחה ליד שמאל בארה״ב שהחליט על דרך האלימינציה שזה ככל הנראה נובע מפגיעה בעצב מסויים והמליץ על ניתוח.
עברתי את הניתוח לפני כחמש שנים ואני לא מרגיש שום שינוי מאז.
אשמח לדעת אם יש לכם המלצות על רופאים שעובדים עם מוסיקים שאוליי יוכלו לאבחן את הבעיה שממנה אני סובל, זה מאוד מתסכל ברמה כזאת שלעיתים בא לי להניח לזה ולהפסיק לנגן סופית.
ראשית, מזל שיצאת מהניתוח הזה, כי יש גיטריסטים שנדפקו ממנו (ראה איציק באדר מלהקת הסיקסטיז לאחרונה, חיים רומנו מחליף אותו מעתה). ניתוח עצבי רווי סכנות...
לגבי הבדיקות שביצעת, האם הם כללו EMG (מוליכות עצבית), CT של עמוד שדרה צווארי ובדיקת מומחה כלי דם לגבי אפשרות של TOS (לחץ עצבי במוצא בית החזה ליד הכתף, או Thoracic Outlet Syndrom). במקרים של חולשה יש לבדוק נושא עצבי.
האם בדקת מה מצב ויטמין B12 אצלך?
כמו כן תרגילי מתיחות שרירי הידיים לרוב נדרשים מנגני גיטרה ויושבי קבע על מחשב. האמת שחשוב וקריטי עבור כולם, כי שרירי הידיים מתקצרים בתקופתנו רוויית המחשב. _________________ Facebook של אקט ::: חפש לפני שתשאל ::: התקנון! ::: אינדקס ::: האינפו
אני לא יודע אם הוא יכול לעזור, אבל הוא טוען שהוא מומחה בעניין בעיות רפואיות עם מוסיקאים, הייתי בהרצאה שלו והוא נראה בהחלט מבין.
אתה מוזמן ליצור איתו קשר
ד"ר שאול נבון
פסיכולוג רפואי מומחה-מדריך
מורשה להיפנוט ולמחקר מדעי בהיפנוזה
מזכיר האגודה הישראלית להיפנוזה
snavon@netvision.net.il www.shaulnavon.com
נייד: 052-2723123 _________________ music is making something out of nothing - Zappa .
דלקת בגיד בלי כאבים זה לא הגיוני, מה שגורם לחולשה בדלקת מסוג זה של שימוש יתר זה הכאבים ולא להיפך. לא שאני יודע מה יש לך אבל דלקת זה לא. גם לי זה נשמע משהו עצבי אבל זה כבר לא המומחיות שלי. בכל מקרה בלי ניתוחים! _________________ מנהל פורום הגברה של
Crown Audio