תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 12:17
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
עוד סיקוינסר מעניין - REAPER
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (340) › תצורת הדפסה
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » Cakewalk, Performer ואחרות

זה נראה לכם מקצועי?
כן
60%
 60%  [ 24 ]
סביר, אבל רחוק מהתוכנות ה"רציניות" (Cubase/Logic/PT...)
32%
 32%  [ 13 ]
לא שווה את ה- 1.6MB על הדיסק
7%
 7%  [ 3 ]
סך-הכל הצבעות : 40

תם  
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 03 אוק',07 21:49   
עוד משהו שעכשיו נזכרתי בקשר ליצוא, עדכון מלפני כמה חודשים שלדעתי הוא גם קפיצת דרך משמעותית.
ניתן ליצא לקובץ Image לצריבה ולהשתמש ב- Markers כמעבר בין טראקים, מאוד שימושי לצריבה כ- Disc At Once לצרכי מאסטרינג ומאפשר מעבר חלק בין טראקים שאי אפשר להשיג בצריבת רצועות בודדות דרך תוכנת צריבה רגילה.

עוד פעם
לילה טוב
(אני מקווה שזאת האחרונה להיום)
תומך
הודעה פורסם: חמישי 04 אוק',07 00:26   
כמובן שזה עניין אישי לחלוטין, אבל אני לא מצאתי את אפשרויות העריכה מגבילות. להיפך, אני חושב שהעריכה הלא-הרסנית מאד מאד נוחה.
אני חושב שחוסר התאימות עם תוכנות אחרות היא הדבר היחיד שמפריע לי, אבל זה באמת יותר מדי לבקש...
Zooot
S.Supporter
הודעה פורסם: חמישי 04 אוק',07 08:32   
ציטוט:
אני חושב שחוסר התאימות עם תוכנות אחרות היא הדבר היחיד שמפריע לי, אבל זה באמת יותר מדי לבקש...

אני לא מכיר את התוכנה אבל באתר מציינים את זה:

ציטוט:
EDL import/export for both Samplitude and Vegas

...ואם ניתן ליצא ל"משהו" ניתן לתרגם את אותו "משהו" לרוב התוכנות האחרות, ואפילו בחינם (סטייני למשל מכירים בפורמט openTL).

וגם זה מעניין:

ציטוט:
Includes ReaRoute, which enables sending/receiving of audio to/from most other ASIO enabled applications

Zooot
AriG
תומך
הודעה פורסם: חמישי 04 אוק',07 10:33   
Zooot :
וגם זה מעניין:

ציטוט:
Includes ReaRoute, which enables sending/receiving of audio to/from most other ASIO enabled applications

זה נראה כמו עוד סוג של Rewire (אלא אם פיספסתי משהו מיוחד ש-ReaRoute יודע לעשות)

http://www.cockos.com/wiki/index.php/ReaRoute

ציטוט:
ReaRoute is an ASIO driver that allows you to route audio to and from any other ASIO enabled application

אגב, ל-Cockos יש חבילת פלאגים נחמדה וחינמית (בגרסת בטה - עדיין. אבל אני מקבל את הרושם שהעסק פועל סבבה לגמרי) שנקראית ReaPlugs.
היא כוללת שלושה פלאגים ("תקיעונים" ? #smile)
1) ReaComp - קומפרסור וורסטילי עם סיידצ'יין, פקד רטוב/יבש (לקומפרסיה מקבילה, או מה שנקרא "ניו-יורק סטייל קומפרסשיין" - אין לי מושג למה דווקא ניו-יורק סטייל), מהירות שחרור תלוית-חומר, פיצוי הגבר אוטומטי... נחמד מאד. יותר מזה, בחור חביב שמתכנה Pipelineaudio בנה שני טיוטוריאלים ב-וידאו שמסבירים את פעולת הקומפרסור. אגב, בזמנו היה ויכוח סוער ב-KvR על היכולת של ReaComp לחקות מכישירים אמיתיים.
הבחור הנ"ל (Pipelineaudio) טען בלהט ש-כן (והראה לצידקתו את האולפן שלו, שעמוס במליון תופינים מעולם האודיו הברזלי - כדי שלא יטענו שהוא "מקשקש"). מנגד, טענו שהוא מדבר שטויות והויכוחים עלו לטונים ש-מו?כ?רים לנו פה מ-דיונים אחרים #wink
2) ReaGate - גייט קל ל-תיצור (Configureable) עם אופציית חיפוש מקדים (Look Ahead). בוידאו הזה, אדון Pipelineaudio טוען ש-ReaGate משלב את המאפיינים ההיסטורים שנגזרים מ-גייטים אנלוגיים יחד עם כמות האפשרויות הקיצונית שנגזרת מעבודה עם תחנות עבודה לאודיו דיגיטלי - DAW). להאמין לו ? #smile הממ.. נסו בעצמיכם #wink
3) ReaFir - מעבד מבוסס FFT שמיועד לביצוע EQ/עיבוד דינאמי/הסרת רעשים מיותרים/אנאליזה. נטען שניתן לעשות איתו הרבה סוגים של עיבודים - החל מ-EQ "רגיל", דרך זיהוי (והסרה) של רעשים (או כל סוג אחר של אודיו, לצורך העניין) ו-עד לקומפרסיה וגייט מבוססי רצועת אודיו ספציפית (per band). שוב, גם כאן אפשר למצוא טיוטוריאל וידאו על ReaFIR (פה, PLA משתמש במנגון זיהוי הרעשים של ReaFIR כדי לבצע החלפה של סאונדים בודדים של תופים מתוך לופ תופים שלם).

את כל הטיוטוריאלים (הבסיסיים) אפשר למצוא פה.
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 04 אוק',07 10:40   
לגבי עריכה, אתה בוחר עורך חיצוני בהגדרות התוכנה, וזה עובר חלק בין שתי התוכנות;
הקלקה על הווייב, העורך החיצוני נפתח, גמרת לערוך, שומר (זה עובר לריפר), ונגמר הסיפור.
הודעה פורסם: חמישי 04 אוק',07 21:20   
עוד משהו חביב, זה שהתוכנה תומכת בסוג Plugins משלה בשם JS. מדובר בפורמט בקוד פתוח, וכל החבר'ה המוכשרים בפורומים של ריפר מוציאים השכם וערב Plugins חדשים בפורמט הזה (חלקם יותר שימושיים מאחרים, כמובן, אבל בכל זאת...).

הקומפרסור המדובר מאד חביב, אבל יש לו עקומת למידה... כפי שנאמר בטיוטוריאל של פייפליין, כל שנוי בפרמטר אחד ישפיע קשות על פרמטרים אחרים, ויש הרבה נסוי וטעיה.
  תם  
Act Compatible
תגובות בקשר לדברים שהועלו
הודעה פורסם: חמישי 04 אוק',07 23:53   
רציתי להגיב שוב בקשר לכמה דברים שהועלו
קודם כל, בקשר ל- ReaRoute. אני לא משתמש בזה בכלל מכיוון שזאת התוכנה היחידה שאני עובד איתה, אבל למיטב הבנתי היא נותנת אפשרויות בלתי מוגבלות כמעט של חיווט בין תוכנות שונות, הרבה יותר מאשר ReWire (מה שאני מכיר זה ה- ReWire בין Reason לקיובייס). דריבר ה- ASIO של התוסף הנ"ל מכיל (אם זכרוני לא מטעני) 64 כניסות ויציאות וירטואליות כך שאפשר לנתב המון דברים בחופשיות ולכל הכיוונים (שלא כמו ב- ReWire).
עוד משהו שנראה לי קשור לנושא הינו התוסף שמאפשר שימוש במחשבים אחרים על מנת להגדיל את כוח העיבוד. לא נדרשת תוכנה צד שלישי לנושא וכל הפרמטרים נשלטים מתוך Reaper וגם נצפים דרכה (מד CPU לכל מחשב שמחובר ברשת ו"מעבד" בשביל התוכנה).

עוד נושא זה האפקטים:
אני אתחיל ואומר שאין לי ניסיון עם ה- JS, למיטב הבנתי הכלי יהיה שימושי הרבה יותר בידיו של מי שמבין איך לפתח לעצמו Plugins, אני לא מצאתי לו צורך.
בקשר לאפקטים המובנים, רובם מצויינים. יש בחבילה שבאה עם התוכנה כמה VSTi שלא התעמקתי בהם אבל ממה שראיתי הם מאוד בסיסיים ולא מצאתי להם שימוש רב. בקשר לאפקטים עצמם:
ReaComp - קומפרסור מדהים, אני עובד כמעט תמיד רק איתו, למעט מקרים בהם יש צורך לצביעה חזקה של הסיגנל בהם עדיף לחפש קומפרסור אחר. הוא מאוד עדין וגם בסיגנאלים בעיתיים הוא מטפל תוך שמירה על הסאונד ושקיפות מרשימה ביותר. מהקומפרסורים שאני מכיר, הוא הכי דומה באופי ל- RComp של Waves.
הגייט - לא יצא לי להשתמש בו הרבה, הייתי מעדיף שיהיה אקפנדר במקום, הרבה יותר שימושי מבחינתי. אבל בכל זאת, הוא עושה מה שהוא צריך לעשות.
ReaFIR - עשיתי איתו מעט מאוד דברים אבל זה כלי מעניין מאוד, סאונד מאוד יחודי ובכלל, תפיסה מאוד יחודית - אחרי שסיימתי לשחק איתו (כמה שעות) לא מצאתי אותו שימושי יותר לכמעט שום דבר שהייתי צריך. בכל זאת שווה בדיקה.
ReaTune - זה לא רק טיונר, זה גם כלי לתיקון זיופים. מאוד פשוט, בלי שום אפשרות מיותרת אבל נראה לי שהוא עושה את העבודה. מעבר לכך יש לו גם יציאת מידי להמרות Audio To MIDI.
ReaEQ - איקיו מרשים מאוד, אבל פחות שקוף משאר הפלאגינים שבאים עם התוכנה. לי הוא תמיד מצתייר ככזה שמוסיף Boost ונפח בתדרים מסויימים ולאו דווקא מגביר אותם סתם, אני מקווה שאתם מבינים למה אני מתכוון, זה לא הסבר מדעי אלה תחושתי סובייקטיבי לחלוטין. הוא נשמע מצויין בתדרים נמוכים בעיקר ואני משתמש בו בעיקר לבס, ולפעמים לשירה שצריכה אופי כזה עם Boost בנמוכים (לדוגמא: יצא לי להקליט הרכב ג'אז שאחד השירים היה בלוז ולזמרת לא היה בדיוק את הנפח הזה בנמוכים שהיה צריך להיות שם). לפי מה שאני מכיר הוא ממש מזכיר את ה- EQ של Sonalksis (קראתי גם באיזה פורום שעוד אנשים חושבים ככה).
יש עוד כמה אפקטים, אבל פחות בולטים מאלה שהזכרתי וביניהם מנוע Impulse Response די חלש ורוורב בסיסי מאוד שיכול לעבוד בסדר אם מחפשים משהו מלאכותי.

ראובן, ברור שאפשר לבחור עורך חיצוני, אבל עצם זה שאין, זה כבר חיסרון, לא?

עוד שאלות?
תם
הודעה פורסם: רביעי 24 אוק',07 21:04   
טוב צ'מעו... הצלחתם לסקרן אותי ובתור מי ששונא את הקיובייב עוד מגרסאות ה-VST, הורדתי והתקתי.
במבט ראשון - התוכנה נראית קורצת מאוד.
בקליק ראשון - נדהמתי לגלות שסוף סוף אני לא צריך לעלות לחלקו העליון של ה-Arrengment או ה- Timeline או איך שלא קוראים לזה רק בכדי למקם סמן. ה-Zoom in אפילו נעשה עם הגלגלת ולא עם מקשי ה-G/H או ה-R/T... סבבה
במבט שני - זה ממש דומה ל...
בקליק שני - ניסיתי לחתוך לעשות FADE לשנות ווליום ל-part וזה ממש כמו ב...

SONY ACID PRO #thumbsup

בקליק שלישי - נסיתי TimeStrech עדין (שלקח לי זמן לגלות איך עושים את זה) והוא נשמע כמו הצרות שלכם, וכאן הפסקתי והסרתי את התוכנה.

חיקוי עלוב ל-ACID PRO של Sony שמשום מה לא ממש פופולארית בארץ.
אז אם אהבתם ונוח לכם להשתמש בזה, עדיף שתעברו ל-Acid. יש בה את כל מה שצריך, היא קלה להבנה, נוחה הלהפעלה וידידותית מאוד. מנוע MIDI נוח (יש עדיין מה לשפר) ומהיר, אוטומציה לכל פיפס, מיקסר בחלק התחתון של המסך... ממשק אודיו ו-Time Strech משופר שלא דורש "pool" א וכל מיני שטויות שכאלה, שמתערבים לכם ה-בהארד דיסק )Steinberg כבר ניסו את כוחם בתוכנה מתחרה בשם Remix שנעלמה מן העולם זמן קצר אחרי הופעתה...) זה עובד ReWired VSTi VST DX וכן הלאה...

יצא לי להקליט עם זה הופעה בערוצים - קיבלתי אחלה הקלטה, 0 תקלות ו-0 הפתעות.
וגם תענוג לעשות על זה מיקסים ורמיקסים.

מעל הכל - פשוט להפעלה!
פשוט מבחינתי = טוב!

במיוחד כשרוצים ליצור ולא להתעסק בשטויות שמוציאות לכם את החשק, את המיץ ואת ההשראה. נכון שאין לה את כל הפונקציות המטורפות שיש ל-Cubase להציע אבל כמה מכם באמת משתמשים בכל הפונקציות האלה ובכל החלונות החבויים עם הפלוסים המיקרוסקופיים?
מנוע Arpegiator רנדומלי? - נו-רבאק!
  תם  
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 24 אוק',07 21:32   
אז לא הבנתי
אתה מבסוט ממנה או לא?

דרך אגב, אני לאט לאט מגלה עוד אופציות חדשות בגירסא החדשה (Reaper 2.xx), ויש המון דברים מעניינים, החל מפלאגינים חדשים וכלה באפשרות לראות את ה- inserts/sends במיקסר עצמו (סתם שני החידושים שהכי משמעותיים עבורי בנתיים).

חוץ מזה, באחת הגרסאות האחרונות ביותר הוסיפו גם פלאג של חברה אחרת, את הפלאג הזה, מאוד מעניין ויוצא דופן (לפחות בשבילי). כרגיל, מומלץ לנסות.

אני מבטיח לדווח בקרוב על גרסא II

תם
תומך
הודעה פורסם: רביעי 24 אוק',07 22:05   
ציטוט:
חוץ מזה, באחת הגרסאות האחרונות ביותר הוסיפו גם פלאג של חברה אחרת, את הפלאג הזה

Stillwell סלעיםז ! (Rocks #biggrin)

אחלה אחלה פלאגים.... Shareware עם Nag של 10 שניות. המחיר הסופי מצחיק (היקר ביותר 70 דולר. אבל הרוב מ-50 דולר ומטה)
כדאי לכם לנסות
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » Cakewalk, Performer ואחרות

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5   הבא
עמוד 3 מתוך 5

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון