תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 16:54
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
סדר פעולות מה ההבדלים?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) › תצורת הדפסה
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies
  normah d  
סדר פעולות מה ההבדלים?
הודעה פורסם: ראשון 30 יול',06 13:16   
שלום!
רציתי לדעת אחת ולתמיד את ההבדלים והיתרונות חיסרונות של קומפרסור לפני האיקיו ואיקיו לפני קומפרסור תודה רבה!
pildus
Supporter
הודעה פורסם: ראשון 30 יול',06 14:51   
ואנחנו רצינו אחת ולתמיד שתלמד לחפש לפני ששואלים שאלה....אז מה? זה עזר במשהו?
הודעה פורסם: ראשון 30 יול',06 15:11   
אני חיפשתי כמובן אני לא חדש פה בפורום לא מצאתי שרשרת ספציפית.
אני אנסה שנית אולי צורת החיפוש שלי לא טובה בכל אופן אני אשמח לקצת עזרה גם אם זה בחיפוש וגם אם זה במענה לשאלה המון תודה
daconfused
הודעה פורסם: ראשון 30 יול',06 16:39   
נראה לי יותר הגיוני שתחפש ותבין מה תפקידם של ה EQ ושל הקומפרסור, ומתוך הבנת הפעילות שלהם נראה לי שצתליח להסיק את משמעות סדר החיבור שלהם.
ds-sound
תומך
הודעה פורסם: ראשון 30 יול',06 23:48   
ועד שתחפש, הנה חלק מהתורה על רגל אחת (עם פלטפוס):

כשאתה מקמפרס לפני ה-EQ, הדינמיקה משתנה ע"פ תדרים שעשויים להיות בלתי רלוונטיים עבורך.
קח זמרת ששרה קרוב למיקרופון ולכן מעשירה את ההקלטה בבאסים מיותרים.
הבאסים העוצמתיים עלולים לגרום לקומפרסור להנחית את האות, למרות שבעקבות ה-EQ כלל לא ישמעו אותם אח"כ.
ערוץ השירה שלה יסבול מנפילות עוצמה לא ברורות, שישמעו כאילו שהן קורות בתגובה למשהו בלתי קיים.
לעומת זאת, קימפרוס לאחר ה-EQ יאפשר לך לנהל את הדינמיקה של התדרים הרלוונטים בלבד, וכך ליצור סאונד אחיד וברור יותר.

דוגמא אחת מני רבות לחשיבותו של סדר מעבדי האות.
והשאר, צא ו...חפש. #biggrin
(וגם פרסם לינק למה שמצאת, זה יהיה נחמד!)
noamraz
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 31 יול',06 11:33   
ds-sound :
ועד שתחפש, הנה חלק מהתורה על רגל אחת (עם פלטפוס):

כשאתה מקמפרס לפני ה-EQ, הדינמיקה משתנה ע"פ תדרים שעשויים להיות בלתי רלוונטיים עבורך.
קח זמרת ששרה קרוב למיקרופון ולכן מעשירה את ההקלטה בבאסים מיותרים.
הבאסים העוצמתיים עלולים לגרום לקומפרסור להנחית את האות, למרות שבעקבות ה-EQ כלל לא ישמעו אותם אח"כ.
ערוץ השירה שלה יסבול מנפילות עוצמה לא ברורות, שישמעו כאילו שהן קורות בתגובה למשהו בלתי קיים.
לעומת זאת, קימפרוס לאחר ה-EQ יאפשר לך לנהל את הדינמיקה של התדרים הרלוונטים בלבד, וכך ליצור סאונד אחיד וברור יותר.

דוגמא אחת מני רבות לחשיבותו של סדר מעבדי האות.
והשאר, צא ו...חפש. #biggrin
(וגם פרסם לינק למה שמצאת, זה יהיה נחמד!)

ישנם Desser וEQ דינמיים למיניהם, ישנם קונסולות עם אפשרות בחירה למיקום הInsert בשרשרת, ישנם כאלה שלא (לכאן ולכאן).

אני לא מאמין בדרך נכונה אלה בהכרת אופן פעולתם של המכשירים ומגבלות המערכת ושימוש שלהם בתוך אותם מגבלות המערכת.

והדוגמא שלי להכרת מגבלות המערכת אל מול שימוש במכשיר דינמיקה ואיקולייזר:
במערכת דיגיטלית: במידה וערוץ שירה יקומפרס כאילו אין מחר והשימוש בMake up gain יביא את גל הקול לעוצמות מאוד קרובות ל0dBfs (העוצמה הכי גבוהה שהמערכת הדיגיטלית יכולה לבטא) - אזי השימוש בEQ וגם המזערי ביותר, עלול להוביל ל-Peaks שמיעים שיבוטאו לפעמים גם כקרחצים. אבל - בהכרת מגבלה זו, תוכל לבצע פעולה דומה לזו (ללא שימוש מאסיבי בMakeup Gain בשימוש בקומפרסור הנ"ל) וEQ לאחר מכן ללא אותם תופעות לוואי.

ישנם כמעט אין-סוף אתרים ברשת שניתן ללמוד מהם את אופן פעולתם של המכשירים ודרכי עבודה במסגרות מערכות שונות ומשונות, מלבד אקט (כמובן) ישנם המון אתרים מקצועיים ברשת שחברים בהם אנשי סאונד (מפיקים/טכנאים ושאר מאסטרים בינלאומיים) שמספרים חוויות ומחליפים רעיונות, כגון: Gearslutz, Prosoundweb.

עכשיו הלכתי לחפש בProsoundweb מאמר על דינמיקה בכדי שיובנו דברי, לקח לי דקה וחצי למצוא מאמר אחד מיני רבים - גם אני מצטרף בברכת "צא ולמד" המידע קיים ונגיש יותר מתמיד.

יום טוב, נועם.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מתחילים - Newbies

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון