תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 10:33
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
אקט רדיופוני
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (190) › תצורת הדפסה
לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הסלון

האם לאחר שקראת את השרשרת, נראה לך שהרעיון ריאלי?
כן, ואני אתרום לכך בעצמי.
66%
 66%  [ 36 ]
כן, אבל אני לא מתכוון לקחת חלק.
20%
 20%  [ 11 ]
לא נראה לי שזה יקרה, אבל אני מוכן לתרום לנסיון.
7%
 7%  [ 4 ]
לא נראה לי, ולא מעניין אותי.
5%
 5%  [ 3 ]
סך-הכל הצבעות : 54

Oded  
Supporter
אקט רדיופוני
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 05:24   
בעקבות שרשרת הברכות המלבבת ליום המשפחה, החלטתי לבדוק איך אפשר לקדם את זה.

מי שלא מבין או לא יודע על מה מדובר:

רדיו אינטרנטי של אקט

למה אני כל כך כללי? כי כאן צריכות להשאל הרבה שאלות, ואני חושב שלפני שניגשים לעבוד, צריך לענות על כמה דברים.

אני עושה פה בריינסטורמינג עם עצמי. אם יש לכם עוד נקודות למחשבה אתם מוזמנים. זאת בדיוק המטרה של השרשרת הזו.

ברמה התוכנית:
    1. האם התוכן יהיה רק מוסיקלי (=שירים) או גם... תוכני #smile? (=תוכניות בנושאים שונים - למשל כמה מדריכים שיוקלטו על ידי חברי הפורום, או מהדורת חדשות מוסיקליות/טכנולוגיות שבועית #smile).

2. האם השירים יהיו של חברי הפורום בלבד? האם של יוצרים מקוריים? מתי מוגדר הגבול בין יוצר מקורי לבין אומן ש... מושמע בגלגלצ למשל?

3. אם השירים הם של חברי הפורום בלבד, האם יש מספיק מגוון ומבחר כדי לשדר? אם לא, מה מבדיל את התחנה הזו מהרדיו של במה חדשה, לדוגמה? האם צריך להיות הבדל?

4. מי יבחר איזה מוסיקה לשדר? האם מחשב שיבחר את השירים באופן אוטומטי, או עורך שיסדר רשימות השמעה? האם צריך להיות שיקול עריכתי מעבר ל"צריך שהיצירות של כולם יושמעו"? זאת אומרת - לא לנגן יצירת הבי מטאל ליד יצירת בארוק , או שכן?

ברמה התפעולית:
    1. האם הרדיו צריך להיות 'נפרד' מהפורום, או קשור אליו - ברמה המותגית. זאת אומרת - רדיו שנפרד מהפורום יוכל לפנות לקהל שהוא אולי יותר רחב - אולי אפילו כתובת אינטרנט נפרדת (משהו בסגנון radio.act.co.il) ואתר נפרד, ואילו רדיו שיהיה קשור לפורום יפנה לקהל יותר מצומצם - אבל גם לזה היתרונות שלו.

2. זכויות יוצרים - האם כל יוצר שיעלה יצירה יוותר על זכויות התמלוגים מהשמעה שלו ברדיו הזה, או שישולמו תמלוגים - אם כן - כיצד הם ישולמו? מי ישלם? כדאי לקרוא שרשרת מעניינת בנושא Radi-Yo שנכתבה כאן לא מזמן.

3. בקשר דיי ישיר לסעיף 2, האם תהיה אפשרות לשידור יצירות מוגנות זכויות יוצרים? בכך למשל יתאפשרו תוכניות בסגנון: "שלום אני Zooot ואלה השירים שהשפיעו עלי כל החיים..."

4. מי יהיה אחראי על הרדיו? ובאיזה רמה? האם כדאי להפריד - רמה טכנית, חוקית (זכויות יוצרים וכיוב'), תוכנית וכו'? אני כמובן מנדב את עצמי לקחת אחריות על משהו.

5. האם הרדיו ישדר 24 שעות ביממה? אם כן, מה הוא ישדר? איך בדיוק? מאיזה תוכנה, איפה היא תשב, ואיך ניתן יהיה לנהל את השידור מרחוק? האם יש לאפשר, כמו בתחנות רדיו אינטרנטיות שונות, שידור של חברי הפורום (חברי הרדיו, ליתר דיוק) מביתם? זה כמובן תלוי בסוג התוכן עליו יוחלט.

6. לדעתי כדאי, במידה והעניין תופס תאוצה, לפתוח פורום לדיון בענייני תפעול הרדיו וכיוב'.

קדימה - להתחיל לשפוך רעיונות ומחשבות!
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 09:06   
כדי שלרעיון כזה יהיה סיכוי להצלחה, יש דבר אחד שלדעתי חשוב שיהיה ברור במקרה זה: דיקטטורה זה טוב ליהודים.

חייבים עורכים מוזיקליים, וחייבים סינון שירים לפחות ברוב הזמן.

מי שחושב אחרת, אני מזמין אותו להשוות בין התוכנית ביום ראשון בלילה ב-88, לבין "רדיו דמוקרטי" של אתר "במה חדשה", אם היה מוקם כזה.
  Oded  
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 09:19   
יש לי הצעה כזאת:

כדי שנוכל לקדם את הדיון, ולא להפוך אותו לויכוח על נושא אחד, כמו העניין שהעלית (ובצדק, לטעמי), בוא נשתדל למקד את השרשרת הזאת בהעלאת רעיונות ובהעלאת שאלות כדוגמת זו, ולא במתן תשובות, אחרת נכנס לדיון ארוך במקום לקדם את עניין הרדיו.

ולכן הצעתי היא - כדי לדון בכל השאלות הללו, נפתח שרשראות בפורום הרדיו ש(אולי) נחליט שנקים, ושם נצביע על כל אחת מהשאלות שנעלה פה - כל אחת בשרשרת וסקר משלה, רק כדי שהרדיו באמת ייצג את מה שחברי הפורום רוצים לעשות, ולא גחמה אישית שלי או של כל חבר אחר. (ראובן? מה אתה אומר?)

למשל, נצביע האם לתחנה יהיו עורכים מוסיקלים, או שתונהג בחירה דמוקרטית, או שזה לא סותר.

אבל - למען קידום העניינים, בוא לא נכנס פה לדיונים פרטניים, אלא לדרכי קידום הרעיון בדרך למימושו.
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 10:30   
עודד, כל הכבוד על היוזמה והחשיבה והשרשרת.
הרדיו הזה, רעיונית ותכנית, צריך לבוא מהחברים עצמם.
כבר פנו אלי כמה, גם באישית, ומתברר שיש פה תותחים בנושא (כמו אלה שמעלי #smile ), כיוון שלא ארצה להיות זה שלוקח החלטות, והפניה לגיבוש והקמת המיזם היתה לחברים (אני לגמרי לא יכול לקחת על עצמי פרויקטים חדשים בזמן הקרוב מאוד, כי יש כמה שמתבשלים ברגעים אלו ממש), אני מאמין שיש כאן בפורום פוטנציאל עצמי להרמה של פרויקטים - בייזום, החלטה ויישום, של החברים.
כמו שהוצב בהודעות מעלי, יש לשקול היבטים שונים, ובעלי הנסיון מוזמנים לתת דעה, עיצה ועזרה. אפשר שהרעיון מוקדם או מסוכן, אפשר שהוא לא בר-ביצוע עקב בעיות שהוזכרו בהודעות מעלה, ואפשר שנגיע למסקנה שבמסגרת מוסכמת מסוימת יש אפשרות להרים מיזם נסיוני לפחות, כי אם לא מתחילים ממשהו, אפשר שבועות רק להיתקע בתכנון.
מכאן, שכל כיוון מוצע ומוסכם יהיה לברכה. אפילו לחיוב או שלילת המיזם, עד שנגיע לבשלות בנושא.
CosmoGrill
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 11:10   
אוקיי עודד, דעתי-

אני חושב שממש אין צורך בעוד תחנת רדיו. הרשת מפוצצת בתחנות רדיו (וטלויזיה) מצויינות. באמת יש המון. מצד אחד יש את PANDORA המהפכני, ומצד שני יש את התחנות של האתר O-zen, שמנגנות חומר ישראלי, שלהן יש יתרון על אקט משום שאוזן-אמן מאפשר גם לאכסן שירים ובכך מושך יוצרים, כך גם רדיו במה-חדשה. אין טעם לבזבז אנרגיה על מוצר שכבר קיים ברשת...
וגם אם תרצה תחנה נוספת, יש לא מעט בעיות טכניות. איך ישלחו השירים? איפה יאוכסנו? מי ישלם תמלוגים בחומר שמוגן?

אם כך, הגישה שצריכה לעמוד מול עינינו היא גישה של בידול.
קונספט אחד נניח-
תחנה שמשדרת שבעה ימים בשבוע, כל ערב שעה (אני ראלי), ובכל ערב תהיה תוכנית אחרת, שלה יש אחראי נפרד שידאג לאיכותה וטיבה.

נניח- יום ראשון- מגזין חדשות מוזיקה-עולמי. סקירת דיסקים מחול, הופעות, חדשות, מצעדים, עדכונים, וכאלה. על אחראי התחנה יהיה לארגן במהלך השבוע את התוכנית. הוא יאסוף חומרים מחברים אחרים בפורום, יערוך אותם, יקליט את חלקם, יבקש מחברים בפורום לכתוב סקירות-מוקלטות, וכו'.

יום שני- "שני הופעה חיה!"- דבר שממעטים לעשות ברדיו אינטרנטי, שלא נדבר על הארץ.
סט בן שעה של הופעה חיה של אחת הלהקות\היוצרים בפורום, שמשולבים בה ראיונות מעניינים עם חברי הלהקה, שאלות על השפעות וכו'. שוב האחריות נופלת על אחראי-התוכנית.

יום שלישי- "שלישי המדריך!", מדריך שבכל פעם ידבר על נושא אחר. אפשר בשילוב דוגמאות שמע (נניח, דוגמאות לסינטזה\אפקטים). אפשר לשלב שאלות מהפורום שנשאלות במיוחד.

יום רביעי- "סופ"ש ישראלי"- מגזין של סקירה של מוזיקה ישראלית, כולל הופעות ומסיבות לסוף השבוע, סקירת הופעות ודיסקים, וחדשות.

וכו' וכו'...
אני אשמח לנהל איזו תוכנית אם הרעיון יעבור.
shaharv
S.Supporter
Re: אקט רדיופוני
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 11:35   
1.אין מניעה, וזה רק יוכל להפוך את הרדיו כולו למעניין יותר, זה הבסיס לתחנה מגוונת ומעניינת

2. אני מניח שלרוב חברי הפורום יש טעם יותר מגוון ממה שמושמע ביוםיום בגלגלצ, בחירה נכונה של עורכים/שדרנים תמנע מהרדיו להיות "עוד רדיו".
השירים לא חייבים להיות של חברי הפורום בלבד.

3.ראה 2

4. מי יבחר איזה מוסיקה לשדר? האם מחשב שיבחר את השירים באופן אוטומטי, או עורך שיסדר רשימות השמעה? האם צריך להיות שיקול עריכתי מעבר ל"צריך שהיצירות של כולם יושמעו"? זאת אומרת - לא לנגן יצירת הבי מטאל ליד יצירת בארוק , או שכן?[/list]
4. ברצועות מוזיקליות , אחד הסידורים הקיימים הוא הבדלה בין תוכניות ספציפיות (נניח, "השעה הקלאסית" או "מצעד הלהיטים השבועי") לבין רצועות שאינן ספציפיות (בד"כ רצועות "מתות" ללא שדרן) שבהן משודר פלייליסט מוכן מראש, רצוי בהתחשבות בשעה.
כאן גם אפשר להבדיל בין יצירות של חברי אקט לכל דבר אחר בדמות רצועות פלייליסט של החברים.

ברמה התפעולית:
1. כתובת כמו שאתה מציע אינה דבר מסובך(כמה שאני יודע) ו"מיני אתר" זה רק עוד דף, ההחלטה פה צריכה להיות לדעתי על רוחב הפס הדרוש (והאפשרי פיננסית) והאם לאקט ולחבריו יש את היכולת לדחוף את הרדיו מעבר לגבולות האתר (אל תשכח שגם לאתר יש כמה אלפי חברים)

2. סוגיה סבוכה יחסית, אני חושב שאפשר לפתור את הבעיה קודם כל ע"י הבדלה בין שירים שנמצאים כבר עכשיו בקטלוג של אקו"מ(כאן אין בחירה, תשלום לאקו"מ) לבין שירים של החברים.
אפשר לייצר טופס שליחת שיר לרדיו , שיגיע לעורכים, ושם יהיו מסומנים פרטיו של השיר והשולח, ככה ניתן לדעת האם השולח חבר אקו"מ, לא חבר(ניתן יהיה להעביר תשלום אליו ישירות) או אולי הוא אפילו תורם את השיר להשמעה חינם.
היתרון הגדול של של אקט הוא, שישנם פה כמה וכמה אנשים עם ראש , וההזדמנות פה היא לעשות משהו חדשני ומסודר, לעומת כל התחנות האחרות שאפילו רשימת השמעה אין להן (שלא לדבר על העברת תשלומים לאקו"מ)

3. למה לא, ראה סעיף קודם

4.תמיד כדאי למצוא את האנשים עם הידע הנכון לתפקיד, נראה גם שיש כאן אנשים כאלה, אני חושב שקודם הרעיון צריך להתממש קצת ואז יבחרו האנשים הנכונים לתפקידים הדרושים.

5. אפשר לשדר 24 שעות, בשעות ה"מתות" (הישראליות כמובן) אפשר לשדר רצועות ערוכות, שידורים חוזרים, תוכניות של אנשים שמעדיפים לשדר בלילה, או במידה ומדובר על תוכנית איזוטרית למדי.
ברמה הטכנית, כל מה שהזכרת אפשרי ונעשה יום יום במגוון תחנות.
6. ברור
CosmoGrill
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 11:51   
ציטוט:
אני מניח שלרוב חברי הפורום יש טעם יותר מגוון ממה שמושמע ביוםיום בגלגלצ, בחירה נכונה של עורכים/שדרנים תמנע מהרדיו להיות "עוד רדיו".

אני עדיין לא הבנתי מה יגרום לי\לאדם ממוצע להכנס דווקא לרדיו-אקט? הרי יש המון תחנות מכל גוון של הקשת המוזיקאלית, תחנות עם תקציבים גבוהים, פס רחב, שמשלמות תמלוגים, שיש להן מאגר עצום של חומר לבחור מהן.

אם אני אוהב מוזיקה אלטרנטיבית-מנימליסטית אני לא אכנס לתחנה של אקט (יש תחנות מתאימות יותר), אם אני אוהב גלגל"צ אני לא אכנס לתחנה הזו, ואם אני יוצר- סביר יותר שאני אכנס לאוזן-אמן או במה חדשה, כי שם יש קהילה של יוצרים ומקום אחסון.

בקיצור- רדיו במתכונת כזו יהיה עוד רדיו, רק שהוא יהיה בלי הרבה תקציב ובלי יותר מידי קהל, כמו הצ'ט של אקט, אשר מובן שבמתכונתו הנוכחית הוא לא יכול להתרומם.
Eric.Bar
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 12:11   
CosmoGrill :
אני עדיין לא הבנתי מה יגרום לי\לאדם ממוצע להכנס דווקא לרדיו-אקט?

לדעתי, הרדיו לא צריך לפנות לחיליק מחיפה וטלי מתל אביב אם הם לא מתעניינים ביצירה מוזיקלית. לפחות לא בזמן הראשון.
הרדיו של אקט צריך להיות משהו שיעניין את הקהילה *שלנו* ולא יתפזר למסביב.

כמו לדוגמא:
אחרי/לפני כל שיר הסבר כיצד ובאיזה אמצעים השיר נוצר.
פאנלים ודיונים על נושאים של סאונד ויצירה מוזיקלית.
תוכנית שבה ינתחו מספר קטעים של יוצרים.
ועוד המון רעניונות שחלק מהם הועלו בפוסטים מעלי.

בכל מקרה, אשמח לעזור (אומרים שיש לי קול סקסי) ובהצלחה לכולנו
#thumbsup
MrSoundMan
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 12:23   
היכן אותם שירים "יישבו"? האם צריך אתר Stream לאכסון והזרמת השירים?
מה לגבי תמלוגים? מי יטפל בכל העניין המנהלתי? הארגון? רשימות ההשמעה?

אם אני יכול להציע רעיון אחר, ליצור ארכיון של השירים של חברי האתר, כך שבמקום להסתובב בפורום קידום עצמי ולחפש שם בעשרות ומאות העמודים, שלפעמים הקישורים לשירים שם כבר לא עובדים, אולי "להשיג" אתר אכסון, בו חברי האתר יוכלו להעלות שירים שלהם, וגם למחוק את השירים שלהם, אם הם רוצים שלא נשמע יותר, או רוצים להעלות גרסא מעודכנת/מתוקנת.
חברי הפורום יוכלו להכנס לארכיון ולשמוע שירים של חברים אחרים, או לבחור בנגן של הארכיון לנגן שירים באופן אקראי.
plato
Art Reviewer
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 12:34   
אני גם חושב שצריך להתחיל מ"קטן ומכוון" ורק אחר כך לגדול .
כלומר כל יום תכנית בת מספר שעות (צריך לבחור היטב את השעות שידור) בנושאים ספציפיים .
כאשר יהיה דגש על חומר מקורי ומגוון . אפשרי גם חדשות וחומר עיוני .

אני יודע שרדיו חיפה ניסה משהו כזה לבדיקה ...כל יום 4 שעות של רדיו חדש ...ולא ממש צלח הצלחה .אבל לא היה לא משהו חדש להגיד ...

אם הזמן , הצטברות של עוד חומרים , ומאזינים יהיה ניתן להרחיב את הרעיון ...
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הסלון

לך לעמוד 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   הבא
עמוד 1 מתוך 8

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון