תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 12:27
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
אקט רדיופוני
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (190) › תצורת הדפסה
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הסלון

האם לאחר שקראת את השרשרת, נראה לך שהרעיון ריאלי?
כן, ואני אתרום לכך בעצמי.
66%
 66%  [ 36 ]
כן, אבל אני לא מתכוון לקחת חלק.
20%
 20%  [ 11 ]
לא נראה לי שזה יקרה, אבל אני מוכן לתרום לנסיון.
7%
 7%  [ 4 ]
לא נראה לי, ולא מעניין אותי.
5%
 5%  [ 3 ]
סך-הכל הצבעות : 54

Oded  
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 17:13   
בוקר טוב!
כמה הודעות נכתבו מאז שהלכתי לישון (7 שעות)... וואו #clap

כדי לקחת את הדיון צעד אחד קדימה הואו ננסה לגבש קונספט מסויים.
בהתבסס על התגובות שהתקבלו עד עכשיו, מה דעתכם על גיבוש רעיונות בכיוון הבא:

• כל יום תהיה תוכנית מסוימת, בין אם מדובר בתוכנית מוכנה להורדה או סטרימינג שישדר כל היום בלופ. אפשר שהתוכניות יעסקו כל יום בנושא אחר, וזה יבוא מחברי הפורום. למשל, חבר אחד יערוך תוכנית אמביינט ביום א', חבר אחר יעשה תוכנית על תיאוריה מוסיקלית ביום ב', שלישי על חידושים טכנולוגיים מהשבוע וכו'. פורמט הפודקאסט הוא פורמט שקיים, ומתאים מאוד ל'תחנות' מהסוג הזה (תוכניות מוכנות להורדה).

דוגמא לרעיון שעלה לי: בכל יום שישי או שבת, התוכנית תהיה 'הדברים החדשים של השבוע'. במהלך השבוע כל מי שמעוניין יעלה קטע חדש לשרת מסויים, וקטע אודיו נוסף, בו מוקלט תיאור של מה שקורה בתוכנית. התוכנית תהיה ערוכה מהקטעים עצמם מלווים בתיאור של יוצר הקטע - בעצם תוכנית בהגשת כל מי שהעלה קטע חדש.

לרגע זה אני יוצא מנקודת הנחה שנצליח למצוא שבעה אנשים שיסכימו להתחייב לעניין פעם בשבוע, רק כדי שנוכל לקדם את העניין. נבדוק אם זה נכון, כשנגיע לכך.

• הנקודה שCosmoGrill העלה היא חשובה, והיא נוגעת לשאלה ששאלתי לגבי מיתוג התחנה. כלומר, לפי מה שהוא אומר (ויש הגיון בדבריו), אין משהו חדשני ברדיו שישדר לכל העולם את היוצרים שבאים בהכרח מהפורום הזה. כאלה תחנות קיימות, והן יותר גדולות ויותר מגוונות. מכאן, שהייחוד של התחנה יצטרך להיות באמת בתכנים - תחנה שתשדר רק מוסיקה לא תהיה באמת מעניינת, ולכן צריך להתמקד בנושאים שונים.

מעבר לכך, גם בשלב הזה אין מספיק חומר של חברי הפורום שמצדיק שידור שמורכב רק מיצירות מקוריות.

• תפעול ואחסון - הרדיו יצטרך לשבת על שרת, ולתת מקום וממשק לאחסון שירים - או לפחות התוכניות המוכנות להורדה. אם אין צורך בסטרימינג מהשרת אז זו בעיה לא גדולה, עד כמה שאני מבין.

• לגבי שיקולים כלכליים ותוקף חוקי - שוב, כשנגיע לגשר נחצה אותו. בואו קודם נראה אם יש סיבה להגיע לגשר.
מה אתם אומרים?

ושוב, מרגע שנחליט שהולכים על זה, אני קורא לראובן לפתוח פורום לנושא - כדי שנוכל להתמקד בכל אחד מהצדדים של העניין כמו שצריך - ולא בסלט כמו השרשרת הזאת.
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 18:17   
לאור הסלט, אם כך, להלן הצעה נוספת אשר לדעתי לא מופרכת כל כך.

לנסות לפתוח את הראש לדרכים אחרות שבהן ניתן לרתום את הכוח בפורום יוצא הדופן הזה לטובת תועלת יוצאת דופן.

למשל... לספק חשמל לעיירת פיתוח קטנה. אני חושב שאפשר לעשות את זה.
CosmoGrill
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 18:18   
ציטוט:
מה שעודד כתב מעלי

אני מסכים (מן הסתם) עם מה שכתבת, השאלה היא אם אין ערך ל"חיות" שבשידור. אין לי מושג מה הקושי הטכני שבעניין, אבל זה יהיה מאוד נחמד אם יהיה "חמישי-תאוריה וסולפג' באקט" עם תרגילים וכו', ואז נפתח צ'ט/פורום מיד אחרי התוכנית לשאלות, קישורים, ותגובות. או אפילו תגובות בזמן אמת, זה יכול להתסיס קצת את העסק.
תוכנית שבועית של אמנים שרוצים להציג את התוצר שלהם- זה גם רעיון טוב לטעמי.

אם רואים שזה הכיוון, אפשר שכל אחד יציע פיילוט לתוכנית, ואז נזרום עם זה, אבל בשביל שנחליט מה הכיוון צריכים תגובות של יותר מארבעת המגיבים בשרשרת...

יומטוב
  Oded  
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 18:26   
תראה, עיקר הבעיה בשידור חי הוא לא בהכרח הקושי הטכני, כמו העובדה שמספר המאזינים עלול להיות נמוך עד אפסי.

לא כולם פנויים באותה השעה כדי להקשיב לתוכנית, ואין לך מראש פוטנציאל למאות אלפי מאזינים מתוכם אולי אחוז מסויים ירצה ויוכל להאזין לתוכנית - כמו בתחנת רדיו אמיתית.

כמובן שהצפי הוא לכמה עשרות מאזינים לכל תוכנית (במקרה הטוב), ולכן היתרון בתוכניות מוקלטות הוא נוחות ההאזנה - מתי שאתה רוצה, איפה שאתה רוצה.

זה לא סותר את העובדה שאפשר לקיים דיון על מה שנאמר בתוכניות בפורום מתאים. (... מישהו אמר 'פורום רדיו'?! #smile)
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 21:08   
היי,

אני מראש אציין שלא קראתי את כל ההודעות...קראתי די בריפרוף מחוסר זמן.

באופן כללי אני חושב שרעיון הPODCAST יהיה מתאים ועדיף לטווח הארוך.
יהיו תוכניות קבועות לימים קבועים, ויש פה מספיק תומכים עם רקע רדיופוני שלפי מה ששמתי לב ישמחו לערוך את התוכניות בשביל שלא יהיה לנו פה באלאגן שלם.
אפשר לעשות פודקאסט על "איך לבנות סאונד X דרך סינטי" או "איך לגרום לגיטרה להשמע כך:...", וכמובן, תוכניות שירים של יוצרים צעירים שהעלו את יצירותיהם לקידום עצמי. אני דיי בטוח שראובן יכול ליצור EMAIL המוני שיגיע לכל מי שפרסם הודעה בפורום קידום עצמי ששואלת אם הוא היה מרשה שישמיעו את השירים שלו ברדיו אקט...
אני מאמין שהגישה צריכה להיות נטולת תמלוגים, לפחות כך אני חושב...האינטרס של כל יוצר צעיר צריך להיות אך ורק קידום המוזיקה שלו...עוד כמה גרושים זה לא מה שיגרום לו להתעשר...

מה שטוב בPODCAST זה העובדה שנוכל לאכסן אותם להורדה גם שבוע, חודש ושנה אחרי...כל מי שמכיר את אקט מימי המגזין, סביר להניח שגם שמר את כל המהדורות...ובתקווה המידע והשירים שיהוו את התוכן של הPODCAST יהיו מידע ששווה לשמור איפהשהוא.

בכל מקרה זאת דעתי.

מאור
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 21:37   
CosmoGrill :

אבל בשביל שנחליט מה הכיוון צריכים תגובות של יותר מארבעת המגיבים בשרשרת...

נכון לרגע זה:
372 צפיות.
26 קולות בהצבעה.
פחות מעשרה מגיבים..

בחזקת "אם תקים מסעדה אולי אבוא לטעום (בחינם), אבל את התפריט (ואת המבנה, ואת סגל המסעדה) תצטרך להרכיב לבד".

אני חושב שזה מפספס את המטרה. או שאולי אני לא מבין את המטרה.
  Oded  
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 21:40   
כן אבל עדיין יש 19 אנשים שאמרו שהם יתרמו למאמץ. שזה גם משהו.

לא צריך 19 אנשים בשביל להקים כזה דבר. מספיק ש5 אנשים יתרמו מזמנם, ושחברי הפורום שרוצים לקדם חומר שלהם יספקו תוכן ו/או מוסיקה, ואפשר כבר להתחיל ממשהו.

ברגע שזה יתפוס, אני מניח (ומקווה) שעוד אנשים יצטרפו.
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 21:47   
קראתי (לא כלכך בריפרוף) את האשכול, לי אין ידע כלכך בכל הצד הטכני של "איך לעשות" אבל לדעתי אם זאת תחנה שקשורה ב"אקט" אז הכי לגיטימי שיהיו יותר ראיונות עם האנשים הקשורים לתחום ותכלול השמעות של עבודות\יצירות ביחד עם שיחה על "איך הגעת לכאן?" ו"עם מה השתמשת ובאיזה טכניקה?" וכדומה.
לא סתם תוכנית שמשמיעה שירים אלה מראינת את האדם שמאחורי השירים, אם זה בצד היוצר או צד ההפקה.
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 22:24   
אני באמת חושב שרדיו חי הוא קפיצה מעל לפופיק. קודם צריך לבנות את התשתית לדבר כזה - החלטה על תפקידים, חלוקת התפקידים, צביון תכני, תכנים, אופן ומקום ההקלטה, סטנדרטיזציה של איכות (גם טכנית וגם תכנית - יצא לי במקרה #smile ) ועוד.

במילים אחרות - קודם כל צריך להתחיל מאיפשהו.
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 22:38   
כרגע אני בעיקר מבקש מכל מי שמעוניין לקחת חלק (לגבי הפורמט נחליט בהמשך - כרגע באמת מסתמן משהו דמוי Podcast) לרשום פה תגובה, כדי שנראה מה מידת ההיענות.

במידה וזה יראה כאילו יש סיכוי להפוך את זה למציאות, מבחינת היענות ורצון לתרום מצד החברים, נתחיל בתחילת השבוע לטפל בהחלטות קונקרטיות.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הסלון

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   הבא
עמוד 3 מתוך 8

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון