תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 12:23
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
אקט רדיופוני
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (190) › תצורת הדפסה
לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   הבא
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הסלון

האם לאחר שקראת את השרשרת, נראה לך שהרעיון ריאלי?
כן, ואני אתרום לכך בעצמי.
66%
 66%  [ 36 ]
כן, אבל אני לא מתכוון לקחת חלק.
20%
 20%  [ 11 ]
לא נראה לי שזה יקרה, אבל אני מוכן לתרום לנסיון.
7%
 7%  [ 4 ]
לא נראה לי, ולא מעניין אותי.
5%
 5%  [ 3 ]
סך-הכל הצבעות : 54

CosmoGrill
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 12:43   
ציטוט:

הרדיו של אקט צריך להיות משהו שיעניין את הקהילה *שלנו* ולא יתפזר למסביב.

כמו לדוגמא:
אחרי/לפני כל שיר הסבר כיצד ובאיזה אמצעים השיר נוצר.
פאנלים ודיונים על נושאים של סאונד ויצירה מוזיקלית.
תוכנית שבה ינתחו מספר קטעים של יוצרים.
ועוד המון רעניונות שחלק מהם הועלו בפוסטים מעלי.

ברור- הכוונה שלי הייתה שאם הרדיו ישדר שירים, הוא לא יעניין אף אחד. למה לי, בתור חובב אמביאנט, להכנס לרדיו הזה? הרי יש המון תחנות, כולל תחנות שאני בניתי בפנדורה, כולל תחנות הום-מייד. לא תהיה לי סיבה.
גם הבחור שמעלי יעדיף לשמוע פרינס ודומיו, וחבר קהילה אחר יעדיף לשמוע טראנס, ואחד יעדיף ג'אז. לכל אחד מהם יש עשרות תחנות אופציונליות שיתאימו לו יותר מאשר התחנה של אקט.

אם אתה רוצה ללוות שירים בהסברים, זה לא ילך ברצף של 24 שעות, זה ילך רק מתוך מתכונת של תוכניות ספציפיות, שיהוו אלטרנטיבה לתחנות האחרות. תוסיף על זה את העניין הטכני של רוחב פס, תמלוגים, איכסון ותחזוקה- כשאי אפשר לצפות לקהל רחב בשידור שירים ברצף- זה די חסר טעם.

ציטוט:

אם אני יכול להציע רעיון אחר, ליצור ארכיון של השירים של חברי האתר, כך שבמקום להסתובב בפורום קידום עצמי ולחפש שם בעשרות ומאות העמודים, שלפעמים הקישורים לשירים שם כבר לא עובדים, אולי "להשיג" אתר אכסון, בו חברי האתר יוכלו להעלות שירים שלהם, וגם למחוק את השירים שלהם, אם הם רוצים שלא נשמע יותר, או רוצים להעלות גרסא מעודכנת/מתוקנת.
חברי הפורום יוכלו להכנס לארכיון ולשמוע שירים של חברים אחרים, או לבחור בנגן של הארכיון לנגן שירים באופן אקראי.

בלי קשר לעובדה שהעלות של שרת כזה יכולה להגיע לסכומים אסטרונומים- את הרעיון שלך כבר ישמו. פעמיים. גם בבמה חדשה, וגם באוזן אמן. אני לא רואה מקום לעוד אתר כזה, בייחוד כשמדובר בהרבה מאוד כסף.
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 12:55   
CosmoGrill :
אני עדיין לא הבנתי מה יגרום לי\לאדם ממוצע להכנס דווקא לרדיו-אקט? הרי יש המון תחנות מכל גוון של הקשת המוזיקאלית, תחנות עם תקציבים גבוהים, פס רחב, שמשלמות תמלוגים, שיש להן מאגר עצום של חומר לבחור מהן.

אם אני אוהב מוזיקה אלטרנטיבית-מנימליסטית אני לא אכנס לתחנה של אקט (יש תחנות מתאימות יותר), אם אני אוהב גלגל"צ אני לא אכנס לתחנה הזו, ואם אני יוצר- סביר יותר שאני אכנס לאוזן-אמן או במה חדשה, כי שם יש קהילה של יוצרים ומקום אחסון.

בקיצור- רדיו במתכונת כזו יהיה עוד רדיו, רק שהוא יהיה בלי הרבה תקציב ובלי יותר מידי קהל, כמו הצ'ט של אקט, אשר מובן שבמתכונתו הנוכחית הוא לא יכול להתרומם.

תרשה לי לחלוק עליך.
הכח הגדול של רדיו כזה הוא קודם כל קהל המשתמשים באתר, רדיו, להבדיל מצ'אט, הוא יחסית פאסיבי, וניתן להכניס כפתור השמעה גם לעמוד הראשי של האתר (יחד עם כותרת מושכת עיניים) וגם לפורום וגם בעמוד משלו למשתמשים חיצוניים.

אם הזכרת את אוזן אמן ואת הבמה, אז דע לך שגם אצלם, החשיפה הכללית שהם נותנים ליצירות שקיימות שם , אינה מהגדולות, אני בספק אם אחוז משמעותי מכלל גולשי האינטרנט בארץ ניגשים לתחנה הזאת.

היתרון של אקט הוא באנשים שנמצאים פה, אם אתה רוצה רדיו מינימל גראנג' 24 שעות ביממה, אשריך, לא זאת הכוונה פה, אבל אם המטרה היא לתת ביטוי וחשיפה לעשייה שכן מתרחשת פה באתר, רדיו כזה (באמצעות לוח שידורים) יכול לתת הרבה יותר מאשר רצף של שירים המאוכסנים על השרת .
אם תיקח לדוגמה את "קול הקמפוס", תחנה שגם בחצר שלה בקושי קולטים, ותראה לעומת זאת את הפורום היחסית פעיל בזמן אמת שלה, ואת העובדה שהרבה אנשים כן מחכים לשידור ספציפי בשעה ספציפית, ומאזינים לה מכל רחבי הארץ(ברשת כמובן), רק מראה על הפוטנציאל שקיים.
שיקולים כלכליים, תשאיר לראובן.
MrSoundMan
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 12:58   
בכל מקרה של שידור באינטרנט תצרוך שרת, כי לאף אחד מאיתנו אין בבית את רוחב הפס הנצרך כדי לשדר, אפילו לאדם אחד, שלא לדבר על מספר מאזינים ברגע נתון. לכן בכל מקרה צריך שטח אכסון.
כן, מה שאני מציע הוא בערך מה שיש ב-O-zen ובבמה וכו', כל קהילה והרדיו שלה #smile

גם שידור של מספר שעות ביום צורך מישהו שישדר באותן שעות. מישהו שמוכן להתחייב להיות פנוי בשעות האלה, על בסיס התנדבותי. לעומת ארכיון של שירים, שלא צורך מישהו שיהיה זמין באותו זמן נתון של שידור, מה שגם מאפשר ל"רדיו" לעבוד 24/7.

אפשר כמובן ליצור בלוג אודיו, כמו שמספר אתרים מציעים היום, ובו חצי שעה או שעה של מוסיקה שתתחלף כל יום. מספר אנשים יהיו אחראים ליצור בלוג יומי עם שירים נבחרים ולהעלות את זה לאתר בלוג, שאחרים יוכלו להוריד ולהאזין בזמנם החופשי.
Gantlett
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 13:18   
MrSoundMan :
גם שידור של מספר שעות ביום צורך מישהו שישדר באותן שעות. מישהו שמוכן להתחייב להיות פנוי בשעות האלה, על בסיס התנדבותי. לעומת ארכיון של שירים, שלא צורך מישהו שיהיה זמין באותו זמן נתון של שידור, מה שגם מאפשר ל"רדיו" לעבוד 24/7.

אפשר גם לבחון פיתרון בסיגנון Podcasts. כלומר, לא יהיה בדיוק רדיו, אלא תוכניות שמוקלטות מראש ומופצות להורדה. כך תיפתר המחוייבות לזמן ושעה, כמו גם בעיית הרוחב פס הנדרש לשידור בזמן אמת.
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 13:26   
ציטוט:

היתרון של אקט הוא באנשים שנמצאים פה

לאנשים שנמצאים כאן אין מכנה מוזיקאלי משותף. אותי אישית לא מעניין 90 אחוז מהחומר שמעלים בפורום קידום עצמי, ואני מניח שרוב החברים כאן מרגישים כמוני (מכוון שהסגנונות רבים ומגוונים).

ציטוט:
אבל אם המטרה היא לתת ביטוי וחשיפה לעשייה שכן מתרחשת פה באתר, רדיו כזה (באמצעות לוח שידורים) יכול לתת הרבה יותר מאשר רצף של שירים המאוכסנים על השרת .

איך הוא בדיוק זה יהיה יותר מאשר רצף של שירים הממויינים ע"פ סגנון מוזיקאלי (דבר שקים באוזן ובבמה)?

בכל מקרה, לא הבנתי את ההצעה שלך עד הסוף. למי אתה רוצה ליעד את התחנה? כמה קהל אתה מצפה שיהיה לתחנה? האם אתה מרגיש שיש צורך בתחנה "מסחרית" (שכוללת תשלומי תמלוגים ופרסומות) נוספת?

ציטוט:
שיקולים כלכליים, תשאיר לראובן.

לפני כשנה הייתה שרשרת על עלויות של שרתים, שבה גם ראובן השתתף. הערתי הייתה על סמך מה שקראתי שם, מעבר לזה אין לי שום נסיון בעניין. אתה צודק.
MrSoundMan
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 13:38   
Gantlett :

אפשר גם לבחון פיתרון בסיגנון Podcasts. כלומר, לא יהיה בדיוק רדיו, אלא תוכניות שמוקלטות מראש ומופצות להורדה. כך תיפתר המחוייבות לזמן ושעה, כמו גם בעיית הרוחב פס הנדרש לשידור בזמן אמת.

כמו שכתבתי באותה הודעה שציטטת?
ציטוט:
אפשר כמובן ליצור בלוג אודיו, כמו שמספר אתרים מציעים היום, ובו חצי שעה או שעה של מוסיקה שתתחלף כל יום. מספר אנשים יהיו אחראים ליצור בלוג יומי עם שירים נבחרים ולהעלות את זה לאתר בלוג, שאחרים יוכלו להוריד ולהאזין בזמנם החופשי.
shaharv
S.Supporter
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 13:42   
נתחיל מיציאה מנק' הנחה, שבאופן כלכלי יש אפשרות כזאת( אפילו נק' הנחה היפוטתית) וכבר חסכנו לנו הרבה כאב ראש, אותו דבר על העובדה שבכל מקרה חייבים לשלם תמלוגים מסויימים, ושהכנסות מפרסומות וחסויות הן לא מילה גסה.

הכוונה שלי ב"חשיפה" ובעיקר ב"עשיה" היא, שלאנשי הפורום ישנם עוד תחומים מלבד יצירה נטו של מוזיקה, יש כאן דיג'יאים, אנשים מלהקות שונות, סוחרים, מורים ועוד, כל אחד מביא את הצד שלו, והמשמעות של זה נעשית ברורה עוד יותר אם מתעלים מעל האפשרות ל"חיים קלים" שבהשמעה מסרבר, ועוברים להפקה של חומר מקורי, אפילו אם מוגבל, ואפילו תוך כדי שימוש בחומר מוזיקלי חיצוני.

אם תשווה את הרדיו באינטרנט לטלויזיה, תראה שגם בטלויזיה ישנם עשרות ערוצים, רובם משדרים זבל שלא מעניין ברגע נתון מעל ל90% מהאוכלוסיה.

רדיו לא צריך לפנות תמיד ל100 או אפילו 50 אחוז מהמאזינים הקבועים, כל מאזין וההרגלים שלו, השעות שלו והטעם שלו, תחנה טובה תדע באיזה שעות להכניס רצף מוזיקלי, באיזה שעה לעשות תוכנית להיטים, ולאן לדחוף את השעתיים השבועיות של הטראנס.
Gantlett
Supporter
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 13:49   
MrSoundMan :

כמו שכתבתי באותה הודעה שציטטת?

הקלק על התמונה לצפיה בגודל מלא
!WOOPSY DAISY

לא הבנתי קודם למה אתה מתכוון ב"בלוג אודיו"... :?:

אבל עכשיו כן #cry
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 13:55   
#smile

הנה, מתנה ממני לחג

ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: רביעי 01 מרץ,06 14:11   
אני לא רוצה לכוון כל כך, רק להזכיר שברעיון המקורי (מלפני שנים, אך זה לא מחייב כלום כמובן - הכל פתוח), לא היה מדובר בעוד רדיו, כיוון שלהרים רדיו על שרת-תזרים זה עשוי להיות ענין של כמה שעות, ויש כאלה המון.
הענין הוא התכנים, דרך ההגשה, והקשר שלהם לאתר, ומכיוון שיש כאן העלאות של חומר לקידום עצמי, הקונטקסט הזה גם יכול להיחשב (לדוגמא: חומר שיוגש ברמה סבירה, לא "סקיצה", ושהאמן מסכים שישודר, כולל הסברים שלו [או של המגיש שיקריין אותם], על דרכי ההפקה, או כמה הצעות שהועלו, כמו ראיונות עם חברי פורום, הקלטות חיות, וגם הגשה וסקירות.
שוב, לא "מכנה מוסיקלי משותף" הוא זה שיעשה את הרדיו הזה. זה גם לא מה שעושה את האתר הזה.
רדיו להקים זה פחות מהבעיה. גם כזה שמאפשר העלאה של תכנים בידי החברים. לדוגמא, היישום ג'אם-רום, (כמו זה המיושם באוזן ומוצע בחינם בשלל תצורות וסקינים), מאפשר לכל אחד להתקין ולהרים אתר שבו החברים מעלים-מגישים את המוצע, גם לפי סגנונות ושאר מיונים. היבטים חוקיים הם יותר בעייתיים כאן (נושא שיש לדון בו כאן), וכמות המאזינים בו-זמנית תקבע אם הוא יקרטע כל שניה או יהיה יקר (עלויות זו בעיה של אקט, וזו תישקל לגופה, אך היא לא הנושא הבסיסי).
מסקרן אתי גם לדעת עד כמה זה אפשר שרדיו כזה יופעל בידי החברים. עקביות והדדיות הן מפתח חשוב כאן.
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הסלון

לך לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8   הבא
עמוד 2 מתוך 8

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון