חזרתי אתמול מלונדון והייתי חייב לשתף אותכם בחוויות משתי חנויות ספציפיות:
1. soho soundhouse בצ'רינג קרוס 114-116. חנות מ-ד-ה-י-מ-ה! 3 קומות - בראשונה יש סקשיין ענק של אוזניות (בערך 20 אוזניות תצוגה שמחוברות לאייפוד, ואפשר לבדוק אותן, ועוד דגמים נוספים במלאי) ערב רב של מיקרופונים (פחות עניין אותי, אבל המבחר היה מרשים), וכמעט כל כרטיס קול חיצוני/פנימי שידוע לי על קיומו (וכאלה שלא שמעתי עליהם גם! ). יורדים קומה ומגיעים לשני דברים - ערימת מיקסרים ומכשירי הקלטה שתגרום לכל חבר בפורום להזיל דמעה, ושורה לא פחות ארוכה של סינתים (שוב, פחות עניין אותי). ובקומה העליונה - המקום שבו כמעט לכלכתי את המכנסיים - חדר של פנדר איבנז ודומיהם, חדר של גיבסון, חדר של קלאסיות ואקוסטיות, אזור פדאלים, אזור מגברים וחדר אטום שבו יש מכל טוב ואפשר לנסות את הגיטרות על כל קומבינציית ציוד אפשרי. בקיצור- מדהים!
מה שכן - המחירים די יקרים (כמו שניתן לתאר מראש - סה"כ מדובר על לונדון )
2. ממשיכים ללכת על צ'רינג קרוס לכיוון טוטנהאם קורט רואוד ומגיעים ל rock stop - חנות קטנה ונחמדה עם מבחר צנוע של מגברים גיטרות וקרטיסי קול. הסיבה שאני מציין אותה היא שכשהייתי שם (ואולי גם עכשיו - אז מי ששם לרוץ ולבדוק) היה להם מבצע על ה BCA200 של ברינגר - 99 פאונד! (ואם מבקשים אז מקבלים גם טופס החזר מס על סך 7.5 פאונד נוספים לשדה התעופה) - מה שאומר מחיר מדהים של 750 ש"ח - 1000 שקל פחות מבארץ!
שווה לכל נפש עבור המכשיר (רשמים בהמשך)
אה, ועוד חנות - קצת לפני הסוהו סאונדהאוס יש עוד חנות לכיוון כיכר לסטר (כל החנויות באותו צד דרך אגב) שיש בה מבחר ענק של גיטרות מכל הסוגים.
ופנינה אחרונה - נוסעים לקמדן, ביציאה מהתחנה פונים ימינה עד שעוברים את השוק, אחרי 7-8 דקות יש בצד ימין חנות לכלי נגינה מהמזרח - בעיקר כלי מיתר מוזרים שאין לי מושג מה השם שלהם. ממש נחמד למי שמתעניין/מבין.
אני גם חזרתי משם לפני שבוע וחצי - הייתי הרבה באיזור שתיארת ובחלק מהחנויות. בהחלט מדהים - לונדון ואנגליה בכלל מסנוורות (טוב נו, פעם ראשונה בשבילי...).
יש גם את חנויות הספרים הענקיות, שביניהן Foyles היא הכי גדולה והיחידה שמצאתי בה סקציית Audio Engineering. האתר לא מעיד אפילו בקצת על גודל והיקף הסחורה שקיימת בחנות. וכשאני אומר חנות, אני מתכוון לבניין עם מספר קומות *ע נ ק י ו ת*. ראיתי כמה חנויות ספרים בלונדון בעלות חמש קומות פלוס, אבל Foyles היא הכי ענקית שראיתי. פשוט לא להאמין איזה מבחר של נושאים אפשר למצוא שם. כל מה שרק אפשר לחלום! סקציית ה-Audio Engineering, למרבה הצער, היא מהקטנות בחנות. _________________
כמובן שחטפתי שפעת עם הפינט הראשון וכל השהות שם התבזבזה על צמרמורות וחום... אבל כשלא הייתי מתוסכל מדי מזה אפילו עצרתי לביקור קצר בחנויות ב-Denmark Street (היוצא מ-Charing Cross).
לצערי השפעת גמרה לי את התוכניות לשופינג של ממש, כי בלונדון פשוט חבל לקנות סתם בגלל המחירים הגבוהים (כמובן שזה הורס קצת את חווית השופינג, אבל מה לעשות...). גם Rock Stop היתה עמוסה פחד כשהייתי, ולא היה עם מי לדבר. נו.
לפחות היתה לי קצת סבלנות בקניית ספרים, והתחלתי מהחנויות הקטנות ועברתי לגדולות (דווקא בחנויות הקטנות רכשתי ספרים שלא מצאתי אחר כך בהמשך החיפוש).
עצרתי לביקור קצר בחנויות ב-Denmark Street (היוצא מ-Charing Cross).
גם שם הייתי טוב שהזכרת לי את השם...
ממש מול הרחוב נמצאות Foyles ועוד מלא חנויות ספרים אחרות מכל הסוגים והצבעים (זה לא להאמין המבחר והכמות של כל מה שרץ שם). אפשר לבלות שבוע שלם רק בחנויות האלה!