S.Supporter
פורסם: ראשון 06 נוב',05 11:29
האם הסאב אקטיבי? ואם כן, איזה מערכת קרוס ופיצול יושבת עליו.
אם הוא אקטיבי אבל ללא מערכת פיצול
האם הוא פאסיבי, איזה קרוסאובר יש לו?
אם הוא אקטיבי בעל מערכת פיצול ופוטנציומטר לקביעת LEVEL ונקודת חיתוך = אתה מוציא אליו L/R וממנו שולח למוניטורים.
אם הוא אקטיבי אבל ללא פיצול, עליך לשלוח לו סיגנל משל עצמו. כדאי לוודא מה נקודת החיתוך שלו אבל באופן כללי הייתי שולך לו את יציאת SumMono שבמרבית המקרים לא משמשת גם ככה לכלום.
אם הוא פאסיבי, עליך להשיג מגבר מתאים ולצאת אל המגבר מהמיקסר (בהנחה שהמגבר יכיל שתי כניסות/יציאות תאלץ להנדס לך פיצול או לקנות גם קרוסאובר או, מה שלא מומלץ, לצאת למגבר מיציאות PHONES) בכל מקרה - יציאה אחת של המגבר תוכל ללכת לסאב והיציאה השניה תוכל לללכת למפצל אוזניות (בהנחה שלא שלחת למגבר סיגנל אחרי קרוס אובר ובהנחה שהמגבר מכיל אופצית MONO BRIDGE
Administrator
פורסם: ראשון 06 נוב',05 12:13
אם הבנתי נכון מדובר באלמנטר בלבד (רק הדרייבר עצמו).
אם כך, יש להשיג לו תיבה, אם מיצרן תיבות או להתנסות בבניה עצמית (אם לא מתמצאים בזה, זו קצת בעיה).
התנסות בבניה עצמית תדרוש תיבה מעץ או חומר גמיש אחר (לא פלסטיק בתחום התדר הזה), ומציאת אותם אתרים המציעים דרכי בניה עצמית כולל חישוב מידות, או מציאת תיבת-רמקול מסחרי קיים (זהה, או לאתר בגוגל נתוני וו'פר עם אותו דגם דרייבר בדיוק) ולאמץ את מידותיה של התיבה שלו.
Administrator
פורסם: ראשון 06 נוב',05 21:33
תצטרך מסנן low pass, פסיבי לשם העלויות הנמוכות.
כלומר, שקע לחיבור בארגז, ממנו יוצאים שני חוטים אל עבר המסנן, אשר בתורו משאיר רק את התדר הנמוך.
תדר המפנה של המסנן יהיה כזה שיעביר ממנו ומטה את התדרים (או שיסנן את כל מה שמעל תדר זה).
מהיציאה של המסנן החיווט ממשיך לדרייבר עצמו.
Supporter
פורסם: שני 07 נוב',05 00:22
ראובן, פספסתי, אתה לא מתכוון ל-low pass? (מעביר נמוכים, מסנן גבוהים)
היכן ניתן לרכוש מסנן low pass פסיבי מתכוונן? עלות משוערת?
כמו כן, איזה *סוג* מגבר אני צריך לחפש. אני מכיר מגברי Monoblock שמתמשים בהם עבור סאבים ברכב. מה הפיתרון עבור סאב בבית?
(שימו לב למפרט בהודעה הראשונה)