פורסם: רביעי 07 ספט',05 00:03
אני התחלתי בדיוק כמוך ללא שום רקע באלקטרוניקה כשהחלטתי שאני רוצה לבנות מגבר מנורות. לא היה לי מושג למה אני נכנס. חרשתי את האינטרנט והורדתי כל מה שיכולתי- יש לי קלסר שלא נסגר מרוב חומר שהדפסתי וכל כך הרבה לינקים שאני כבר לא זוכר מה יש שם.
בכל מקרה לא יכולתי לגשת לזה ככה בלי להבין מה זה מלחם אז בניתי קודם כל פאז פייס וטרבל בוסטר של דאלאס (יש סכמה!) שהם אפקטים פשוטים מאוד. התאמצתי ומצאתי את הטרנזיסטורים המקוריים מגרמניום AC128. את הקופסאות קניתי מהחנות של סולומון את ססבון ברחוב ריב"ל ברמת-גן (הבורסה) ואת הסוויטש לאפקט Carling DPDT קניתי בEBAY. רצו למכור לי כאלה באזור ה80 ש"ח ליחידה בארץ (ישירות מהיבואן כי אין כאלה פה) אבל מצאתי בשליש מחיר חמישיה.
היום אני יכול להגיד שהפאז יצא די מעפן ושצריך לסדר לו את ה ביאס של הטרנזיסטור, אולי עם טרימר. אם יתחשק לי. הבוסטר מדהים.
מפה לשם גם בניתי את המגבר. לא כלכלי בכלל אבל כיף גדול. עכשיו אני אוסף רכיבים ל פנדר בייסמן. שנאים כבר יש וזה ממש לא זול: כ750 ש"ח וזה המחיר הכי טוב שאפשר למצוא בכלל.
אני גם בונה פדל טרמולו ופדל אוברדרייב מנורה והפעם עם מעגל מודפס. קניתי PCB, חומצה והכל.
לא זול כל זה. אם אתה לא בונה הרבה זה לא כלכלי. בעיקר אם אתה משקיע בציוד וחומרים שיכולים להספיק לכמה פרוייקטים. הרכיבים לפדל בודד לא יקרים אבל כל המסביב עם הרכיבים העודפים- תמיד יש- זה לא זול בכלל.
אבל זה כיף!
פורסם: חמישי 01 דצמ',05 01:50
ממש כיף לקרוא אבל מישהו יודע היכן ישנם קיטים לבניה עצמית של מגברים? או פרהאמפים או קומפרסורים?