תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 08:36
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
FLANGER מהקונדנסר.
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) › תצורת הדפסה
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה
  talzeevi45  
FLANGER מהקונדנסר.
הודעה פורסם: חמישי 05 מאי,05 01:00   
בחופשת הפסח ההורים שליט הורישו לי את היחדת דיור שיש לנו בחצר והחלתי בהפיכתה למעין אולפן. צבעתי, שמתי שטיחים מקיר לקיר, הזמנתי זכוכית אטומה, הוספתי והסרתי קירות, הוספתי חשמל ולבסוף מיקמתי הכל ועכשיו אני מול המחשב =), עד היום הקלטתי בחדרי, וכעת אני מקליטה בחדרון מופרד מחדר הבקרה החדרון בערך מטר שישים על מטר שישים שכולו מודבק מכף רגל ועד ראש בספוגים אקוסטים {כמו תבניות ביצים} למטה השטיח ומולי זכוכית קריסטל בגודל של מטר על שבעים ס"מ..
הקונדנסר מוצב כארבעים ס"מ מהזכוכית , אך בעיה חדשה צצה לי פתאום בעת ההקלטה נוצר לי מעין FLANGER חלש אך זה קצת צורם לאוזני.. הידוע לכם מהי הבעיה?
יכול להיות שזה החזר מהזכוכית? ואם כן יש אפשרות לשים על החצובה מאחורי הקונדנסר חתיכת מזרון אקוסטי שימנע מעבר גלי הקול אל הזכוכית וממנה באופן ישיר? תודה רבה אוהבת מואאה #smile
SL
נציג עסק/מוסד/שירות
Re: FLANGER מהקונדנסר.
הודעה פורסם: חמישי 05 מאי,05 01:34   
talzeevi45 :

יכול להיות שזה החזר מהזכוכית? ואם כן יש אפשרות לשים על החצובה מאחורי הקונדנסר חתיכת מזרון אקוסטי שימנע מעבר גלי הקול אל הזכוכית וממנה באופן ישיר?

פליינג'ר הוא אפקט שמושג ע"י דיליי קצר מאוד, הבעייה שאת מתארת נשמעת כאילו ההחזר הוא באמת זה שגורם לאפקט, למה שלא תעשי נסיון קטן לפני שאת מדביקה עוד ספוגים ?
נסי לחסום את הזכוכית הזו בעזרת משהו שמחזיר קצת פחות מזכוכית (אפילו שמיכה לכמה דקות יכולה להיות דבר יעיל מאוד) ובדקי את ההקלטה ואם הפליינג' שאת מתארת קיים עדיין.

ועוד אפשרות: אם יש לך מיקרופון דינמי את יכולה לנסות לחבר אותו כדי לבדוק אם אכן ההחזר הוא שגורם לפליינג'.

עכשיו לי יש שאלה: אולי להורים שלך יש יחידת דיור להוריש גם לי ? אני מוכן לחכות גם עד החופש הגדול, אולי אפילו עד ראש השנה... #biggrin
הודעה פורסם: חמישי 05 מאי,05 04:16   

U r recording in a very small space, covered with materials which absorb the same fq spectrum all over.

The sound is bound 2 b colored.

However I m not sure what U mean by "flange".

Flange IS delay driven, however the delay needs 2 vary 4 the flange 2 occur.

U could b hearing phase cancelations or a short nasty slap reflection, colored reverb or all 2gether.

Try this:
While singing and recording, move the mic around, and notice the change in tone.

Then tell us what happened, or better still upload a clip somewhere.

Peace,

Zooot
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: חמישי 05 מאי,05 08:55   
אכן, החזר מזכוכית סמוכה יוצר אופי tubby שמזכיר פלאנג'ר. ניתן לשמוע את זה גם ללא מיקרופון/הקלטה.
לרוב מכסים עם וילון כדי להפחית מההחזר.
BoazP
הודעה פורסם: שלישי 10 מאי,05 17:04   
רק כדי להיות בטוחים, האם את שומעת את עצמך באוזניות, והרמקולים מושתקים?

לא הייתי רוצה במקומך לפספס את דבריו של זוט, אז אני אתרגם...

ציטוט:
את מקליטה בחלל מאוד קטן, אשר מכוסה בחומרים אשר סופגים את אותו טווח תדרים לאורך כל המרחב.

לא ניתן להמנע מכך שהדבר יוביל ל"צביעה" של הסאונד.

אמנם אינני בטוח למה את מתכוונת כשאת אומרת "פליינג'ר".

פליינג'ר אכן מקורו בדיליי, אך הדיליי צריך להיות משתנה כדי שיתרחש אפקט פליינג'ר של ממש.

יתכן שאת שומעת ביטולי פאזות או החזר "סטירה" קצר, ריוורב בעל צבע מסוים או כולם ביחד.

נסי כדלקמן:
תוך כדי שירה והקלטה, הזיזי את המקרופון ושימי לב לשינויים באופי הצליל.

תדווחי לנו מה קורה, או לחלופין (עדיף) העלי קטע אודיו של הניסוי הנ"ל ותני לנו קישור.

עוד יבוא שלום עלינו,

זוט

את מוזמנת לשלוח אליי את הקליפ באימייל ואני אדאג להעלות אותו:
boazpeleg@gmail.com
  talzeevi45  
תודה ראובן.
הודעה פורסם: רביעי 11 מאי,05 17:53   
בזמן ההקלטה הרמקולים אינם מושתקים אבל חדר הבקרה מופרד הרמטית מחדר ההקלטות כך שאין אפשרות שקיימת השפעה על הצליל מהרמקולים..
ממ..אני אשתדל להעלות בקרוב קטע של ידיד שהקלטתי אצלי ואני אשמיע לכם.. תודה =)
BoazP
הודעה פורסם: רביעי 11 מאי,05 18:00   
יתכן שבכל זאת את שומעת זליגה מהחדר השני ומקבלת את זה בדיליי בערבוב יחד עם הצליל הדיירקט. את שומעת את זה ככה גם בהקלטה או רק בעת ניטור?
hendrix1406
Act Compatible
הודעה פורסם: רביעי 11 מאי,05 18:14   
בדיקה קלה.
כנסי לחדר בו את שרה.בלי להקליט.
תני מחיאת כף חזקה,האם את שומעת מעין צליל מתכתי כזה?
אם כן, יש לך איזשהו החזר.
תנסי לשים עוד ספוג בצד אחד של החדר או לחילופין להוריד קצת רק בצד אחד.
  talzeevi45  
ניסיתי
הודעה פורסם: שישי 13 מאי,05 01:22   
ניסית את מחיאת הכף והתוצאות דווקא לא הראו צליל מתכתי, שלשום נתתי לקונדנסר מעין שיפוע של 30 מעלות, הגבעתי את הווליום מהמגבר אוזניות והודתי את הGAIN של הקונדנסר מהמיקסר הצליל המתכתי נעלם וגם הפלאנגר, הנמכתי את המוניטורים והגבלתי אותם לווליום מסויים שהאטימה תהיה מוחלטת... תודה רבה על ההמלצות =)...אוהבת
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » אקוסטיקה, סביבת עבודה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון