פורסם: שישי 16 מאי,08 07:37
ראובן כל הכבוד,
כתבה נפלאה שמאד עזרה לי וכיוונה. אני חדש לגמרי בתחום הסאונד ובכל זאת היא פגשה אותי כל פכם מחדש והעשירה ביותר לצד הענקת כלים פרקטיים.
המון תודה
פורסם: רביעי 05 נוב',08 21:56
ראובן תודה רבה, העברת לי אחלה קורס
פורסם: רביעי 23 ספט',09 14:08
עלינו להודות, להלל ולשבח את מר מנשרוף!
מזה כמה שנים אני חבר באתר, אולם בהיותי בור, אני נוהג לקרוא, ללמוד - ופחות לכתוב... (שלא כמו בתחילת דרכי כאן - בכך יש להודות..).
הפעם, לאור הסיקור המקיף והמעמיק הזה, אני בהחלט יכול להבין סופסוף לעומק, מה עומד מאחורי
תעלומת המוניטורים.
מן הפורומים למדתי והיה לי גם די מובן, שבחירת מוניטור הינה אינדיווידואלית ומוניטור זול הוא בהכרח מוניטור לא איכותי וכו' וכו' וכו''... אבל למה? מה צריך לדעת?
למזלי האוזן שלי לא הוליכה אותי שולל לרוב, והודות לה {יש לי רק אחת...(-:} תוצאות היצירה שלי עד כה היו לרוחי, כך גם הביקורות.כמובן שהכל ביחס לזמן, נסיון, התקדמות וכיוב'
אז תודה רבה לך מורנו!
פורסם: ראשון 22 אוג',10 21:15
תודה רבה ראובן ! מאוד מעניין ומוסבר בצורה ברורה וקלה .
פורסם: שני 17 ינו',11 21:16
אחת מתופעות הלוואי של פורטים בתיבות רמקולים, הוא רעש בתדרים גבוהים עקב ערבול וזרימת האוויר דרך הפורט.
אחת מהדרכים למתן את התופעה, היא לזרוק את הפורט בצד האחורי של הרמקול כך שתדרים אלה לא יוקרנו כלפי נקודת ההאזנה.
מצד שני, מי שיודע (ורוצה כלכלית) לתכנן פורטים כמו שצריך, לא זקוק לקומבינות האלה.
תומך
פורסם: שני 17 ינו',11 22:38
תודה ראובן, כפרה עליך !
אם הפורט אחורי או קדמי האם זה משפיע על הפאזה של תחום הנמוכים אותו הוא מספק,
ועוד שאלה לגבי בס, האם שימוש בסאב וופר יחיד יכול לגרום לביטול של תדרים מסוימים עקב חיבור הצדדים לרמקול סאב אחד במקרה שחיבור הצדדים למונו גורם לביטולים ( האם נכון יותר להשתמש בסאב וופר לכל צד )
תודה.