תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 13:32
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מופע אלקטרוני - מול ה PA או מאחוריו?
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) › תצורת הדפסה
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA
  ezry2l  
Act Compatible
מופע אלקטרוני - מול ה PA או מאחוריו?
הודעה פורסם: שבת 30 אוק',04 20:59   
יוצא להרכב שלי להופיע במסיבות שטח, ובדרך כלל אנשי ההגברה באירועים כאלה הם לא שיא המקצוענות. זה בא לידי ביטוי בדרך כלל בסאונד במה דיי עלוב.

אם אתה מתקלט זה לא ממש משנה לך, אבל מאחר ואנחנו מופיעים לייב, וחלק ניכר מההופעה כולל טויקינג של וירטואל אנאלוג (חומרה ותוכנה) ומצד שני אנחנו לא משתמשים במקרופונים, עלה הרעיון להופיע מול ה PA במקום בקו ה PA או מאחוריו.

בסיטואציה כזו אתה עובד כמו באולפן, רק שבמקום מוניטורים אולפניים יש לך 3 טורבו סאונד #smile

מעבר למה שיוצא מהמחשב יש עוד 4 ערוצים סטיראופונים, וסיטואציה כזו יכולה לתת שליטה הרבה יותר טובה במיקס.
ממילא אני מוציא מהקונסולה שלי ערוץ סטיראו מאוזן החוצה ל PA והקהל בעניין של לרקוד ולאו דווקא לבהות.

מה אתם אומרים?
Re: מופע אלקטרוני - מול ה PA או מאחוריו?
הודעה פורסם: שבת 30 אוק',04 21:08   
ezry2l :

מה אתם אומרים?

אני אומר- תהנה מ2 העולמות- PA במה.
להציב סט מולכם ועם הגב לקהל כמובן .
לשמוע דרך הPA יכול להיות רעיון לא טוב. הגובה של הPA מותאם לקהל , אתם תאבדו מתגובה מיידית של הנגינה כי הסאונד (במיוחד במקום פתוח) יהיה דיי "באוויר"
אני מניח שתרצו להיות קשובים יותר וערנים. המרחק של הPA במה יחסית יהיה קרוב אליכם, עם אפשרות לשחק עם הבלאנס בצורה יבשה שכל אחד ישמע את עצמו ופחות דגש על תוצאה כללית טובה. זה גם פותח אפשרויות למוניטורינג יותר בריא לנגנים. למשל, כלי מסויים יצודד יותר ימינה כי הנגן שיושב מימין רוצה לשמוע יותר את עצמו.
לא ריאלי
הודעה פורסם: ראשון 31 אוק',04 16:27   
עמית יקירי, תודה על ההצעה אבל..

ההצעה שלך לא ראלית, משום שאף מארגן לא ישכור סט PA בתור מוניטורים לבמה.
בדרך כלל גם מיקום ה PA נבחר באופן כזה שלא יפריע או יפריע כמה שפחות לישובי הסביבה מסיבות מובנות.

עוד דיעות?
Re: לא ריאלי
הודעה פורסם: ראשון 31 אוק',04 16:56   
ממ.. אני נותן לזה עוד צ'אס
ezry2l :

ההצעה שלך לא ראלית, משום שאף מארגן לא ישכור סט PA בתור מוניטורים לבמה

למה לא? זה מצריך ממנו מבחינת ציוד בדיוק כמו להביא מוניטורים. אפילו פחות, 2 רמקולים ומגבר סטראופוני בלבד?(טוב נו, יותר במקרה של 2 WAY ומעלה) לעומת מוניטור לכל נגן ובמידה והשליחות נפרדות - מגברים בהתאם. הדיל יהיה- פחות ציוד - יותר איכות.
"תביא רק 2 מוניטוריםו טובים"
ונגיד שהוא קטנוני.. אפשר לקחת את המוניטורים ולהעמיד אותם כמו PA כדי לקבל תחושה של "לייב" על הבמה. נכון, אני יודע.. אבל אם זה מרגיש טוב- זה מרגיש טוב.
ציטוט:

בדרך כלל גם מיקום ה PA נבחר באופן כזה שלא יפריע או יפריע כמה שפחות לישובי הסביבה מסיבות מובנות

אתם הרי לא הולכים להפצץ את עצמכם מטווח קצר.. העוצמה תהיה פחות או יותר כאילו היו מוניטורים על הבמה, תן לPA במה זווית קלה לכיוונכם (כיוון הנגנים) ותשמרו על עוצמה הגיונית, אין סיבה שזה יפריע למישהו. וכמובן הטענה רק מתחזקת המידה ולבמה יש קיר אחורי.
הודעה פורסם: ראשון 31 אוק',04 18:15   
אני במקומכם כבר הייתי רוכש רמקולים מוגברים קטנים (לא מוניטורים אולפנים), שיוצבו מולכם בפריסה שתאפשר שמיעה סטראופונית סבירה, ע"י שימוש בסטנדים והטיות זה יכול להעשות בצורה שלא תסתיר או תפריע, לגבי בסים לא צריך לדאוג היות והם מתפשטים מה pa לכל עבר.
כך לא תהיה תלוי בחאפר התורן/ או האחיין שלו שממלא את מקומו עד שהוא ישתחרר מכלא 4 .
כך אתה מרוויח גם את היכולת לבצע מיקס לעמדת האזנה שמתאים לצורכך, ואל תשכח להצליב את הרמקולים .
  ezry2l  
Act Compatible
הודעה פורסם: ראשון 31 אוק',04 23:30   
בהופעה שלנו ביום שישי האחרון היו 2 מוגברים קטנים שלא ממש עשו את העבודה.

אני ויתרתי על מוניטור והייתי רק עם ה PA באוזניים, אבל השותפים שלי שמסנטזים לייב ואחד מהם מנגן גם בגיטרה התקשו מול המוניטורים האלה, במיוחד לאור העובדה שהמיקס בהם לא היה אפילו קרוב למיקס ב PA.

מזה צמח הרעיון הלא-שמרני שאני מדבר עליו.

הכוונה שלי היא להציב את הבמה במרכז הרחבה.
נראה שבסופו של דבר צריך פשוט לנסות את זה ולראות מה קורה #smile
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » הגברת ותאורת מופעים - PA

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון