תפריט
שלום Anonymous ::: 2024, 00:57
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
דגימות על חומרה זה לא רע!
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) › תצורת הדפסה
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מוסיקה אלקטרונית
  yarin  
דגימות על חומרה זה לא רע!
הודעה פורסם: שבת 22 מאי,04 14:44   
יצא לי לאחרונה, לשמוע המון "חומר גלם" שהוקלט מסמפלר Akai S3000xl...
הייתי המום לגלות את החום והפאנצ'יות שהדבר הזה מוציא ממנו, בעיקר בתופים, אך כמעט בכל הדגימות בעלות Attack קצר.

מאחר ויכולתי להשיג לידי את הדגימות המקוריות ששימשו לאותה הקלטה, החלטתי לבצע ניסוי A/B בין קונטאקט לאקאי.
התוצאות מדברות בעד עצמן... קונטאקט נשמע flat לעומת האקאי! (חשוב להדגיש שלא נעשה שום עיבוד נוסף בשני הסמפלרים, גם לא שימוש בפילטרים!)

ישבתי וחשבתי קצת למה ומדוע, ועלתה במוחי ההשערה, שהדגימות במתחם הממוחשב פשוט מדוייקות מדי. אחרי משחק קצר עם Quantizing, הלופ המדובר נשמע קצת יותר טוב, אך עדיין יבש לעומת חברו הברזלי.

האם לברזל יש עדיין את יתרון הסאונד, גם בתחום הסמפלרים? (קשה לי להאמין שהממירים בסמפלר, הם אלה שעושים את כל הקסם)

ירין
SonOfLilit
הודעה פורסם: שני 05 יול',04 16:50   
במבחן הAB, באיזה כרטיס קול השתמשת? זה מאד חשוב, כי הוא הסאמפלר האמיתי של המחשב... הוא זה שמקליט. קונטקט רק מעבד...

לכן המבחן היה בין כרטיס הקול לרכיב ההקלטה באקאי... ויש לסאמפלרי חומרה אחלה רכיבי הקלטה, יותר טובים משל חלק מכרטיסי הקול...
הודעה פורסם: שני 05 יול',04 20:02   
אני חושש שלא הבנת אותי.
הדגימות שאיתן בדקתי, הן דגימות WAV רגילות, מדיסק דגימות.

עשיתי MIXDOWN לשני ערוצי MIDI. אחד של Kontakt, והקלטה נוספת של הערוץ לתוך הכניסות של כרטיס הקול שלי (אז היה אודיופיל פשוט).
תומר אסולין
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 05 יול',04 22:07   
i think SONO understood u
he ment the sound changes in the digital to analog output converers
there is a reason why a stinky audiophile (i am gonna get alot of rikoshets for this i know) cost less money then lets just say...mmm...RME (-:

the sounds inside the softwere (your kontakt) read by numbers and need the be converted to an analog sound
this job done buy your audiophile sound card wich have lousy audio convertors and that is probebly the reason why the AKAI sampler sound more punchy and FOCUSED

make another test but this time try to find a computer with a better sound card and then let as all know what did u hear

tomer
grrrr
הודעה פורסם: שלישי 06 יול',04 00:29   
errrrr #ugh
I guess I need to explain myself again... I'll try to make it as clear as I can.

I took some samples from a sample CD I have, and threw them in the 3000XL.
I didn't program anything on the sampler, just mapped the samples to some keys.
Then, programmed a little MIDI part in my sequencer, and played it on the sampler.
(to make things clear, "play on the sampler means listening to it using my audiophile's inputs! errrr again...)
After I was "amazed" by the sound, I recorded that pattern into my sequencer, using the Audiophile (yes, it is "stinky". I own a brand new E-MU card at the moment). So to make it clear again, the signal from the 3000XL, was recorded with the audiophile's ADCs, and monitored on my monitors, coming out with the same audiophile's DACs.
To sum this up, the 3000xl signal was recorded from analog to digital, and from digital back to analog, for monitoring.

The same MIDI part, using the very same samples, played on the Kontakt, didn't even pass through an analog to digital convertion. Only DACs were used here (again, same audiophile).

So as you can see, the 3000XL signal, passed those converters, twice, while the Kontakt signal, passed only once.

the sound card doesn't make a part actually. I could do it with any other soundcard, and the results were still relevant, since testing both on the very same card.

Do you get my point now?
SonOfLilit
הודעה פורסם: שישי 09 יול',04 13:12   
אמממ... שכחת שבכל זאת יש לך לפני זה DAC של הAKAI. מה שיוצא:

AKAI:

DAC (AKAI) -> ADC (Audiophile) -> DAC (Audiophile) - > Monitors

KONTAKT:

DAC (Audiophile) -> Monitors

נכון?

עכשיו, תאר לך מצב:

SoundA -> DAC -> ADC -> SoundB

SoundB יהיה פחות מדוייק מSoundA, נכון? כי הוא עבר שינויים דרך הDAC והADC. אולי ה"חום" של הצליל נבע מקצת Distortion שנבע מזה? אם לא, חייבים להסיק שהשינוי הוא מהDAC של הAKAI שאיכשהו מוסיף "חום"...
הודעה פורסם: שישי 09 יול',04 14:24   
SonOfLilit :

עכשיו, תאר לך מצב:

SoundA -> DAC -> ADC -> SoundB

SoundB יהיה פחות מדוייק מSoundA, נכון? כי הוא עבר שינויים דרך הDAC והADC. אולי ה"חום" של הצליל נבע מקצת Distortion שנבע מזה? אם לא, חייבים להסיק שהשינוי הוא מהDAC של הAKAI שאיכשהו מוסיף "חום"...

לפחות חזרנו לנקודת ההתחלה... (גם טוב).

קודם כל, זו אחת ההשערות הראשוניות שלי, (קרא שוב את הפוסט המקורי).
דבר שני, אל תשכח שיש מנוע אודיו מאחורי ממירים. הממירים לא מעבדים את הסיגנל, הם רק ממירים אותו. ממיר לא ייתן לך תוספת איכות. מקסימום, הוא לא יוריד אותה.

עדיין מחכה לתשובות ממקורבי אקאי #smile

ירין
SAR
Act Compatible
הודעה פורסם: שישי 09 יול',04 15:15   
יתכן שאתה צודק.לא בדקתי זאת.
היה ברשותי 3000XL שאהבתי מאד.
אבל 32 מגה... זה לא מתקבל על הדעת במונחים של היום.הפתרון החומרתי הוא לרכוש S5000/6000 באלפי שקלים,כאשר תוכנה ב300$ עושה את העבודה.
יש הבדל? יכול להיות...אבל בשיקולי עלות מול תועלת התשובה ברורה.

סטייה קטנה מהדיון,אך נקודה חשובה בכל זאת.

שבת שלום
SonOfLilit
הודעה פורסם: שישי 09 יול',04 21:29   
300$ זה מעל אלף שקל ^^

בכל מקרה, לא אמרת שהאיכות בAKAI יותר טובה, אמרת רק ש"הצליל יותר חם". ובכן, חום יכול להיות גם הפחתה באיכות... אני אישית מאד אוהב צלילים טובים באיכות גרועה...
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » מוסיקה אלקטרונית

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון