תפריט
שלום Anonymous ::: 2026, 13:18
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
זליגה ביציאת אוזניות של המיקסר
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (190) ›
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה
  pildus  
Supporter
זליגה ביציאת אוזניות של המיקסר
הודעה פורסם: שישי 13 פבר',04 01:04   
שלום לכולם.

אחרי המון זמן שהייתי מושבת אני בשלבי הקמה מחדש של הציוד שלי.
במהלך השעתיים האחרונות הפעלתי שוב את המיקסר והמחשב (פירוט בהמשך) וגיליתי שתי תופעות מוזרה שלא הופיעו קודם (אני כמעט משוכנע שלא הופיעו כי הייתי שם לב בקדנציה הקודמת, אבל אני לא פוסל את האפשרות) :

1. בהאזנה לאודיו דרך יציאת האוזניות הערוץ הימני חלש בצורה ניכרת מהערוץ השמאלי למרות ששניהם מחוברים בצורה זהה (כבל V עם מתאמים לצערי מ RCA ל PL) , כל הפרמטרים במיקסר זהים לשני הערוצים וכך גם בהגדרות התוכנה/כרטיס קול. גם בניסיון בערוצים שונים לאורך המיקסר התופעה חזרה על עצמה כך שזו לא בעיה של שני הערוצים הספציפיים הללו.

2. כאשר אני מצדד ערוץ אודיו במלואו לצד ימין (בקיובייס VST 5, או במיקסר של הלונה), אני שומע עדיין לא מעט מידע באוזניה השמאלית, למרות שבתוכנה אין חיווי למידע כלשהו בערוץ השמאלי , בעוד שצידוד לצד שמאל משתיק לחלוטין את הערוץ הימני.

עקב שעת הלילה המאוחרת (ובתי הקטנה שישנה) לא יצא לי עדיין לבדוק אם התופעה מופיעה גם במוניטורים או באוזניות אחרות (במידה וקיימת האפשרות שהבעיה נעוצה באוזניות).

המפרט :
P4 1.7 256MB RDRAM , Windows XP Pro
Luna II , עם מערכת הפעלה SFP 3.1A
מיקסר Mackie CR-1604 (הדגם הישן - לא VLZ)
אוזניות Roland RD-50 (מונחות על השולחן שלי AKG 240M שעדיין לא הספקתי לפתוח).

האם הבעיה במיקסר ? ביציאת האוזניות ? באוזניות עצמן ? בכבל V סורר (דרך אגב איפה אפשר למצוא כבל V איכותי ??? ) ?

האם הבעיה יכולה להיות אבק שהצטבר במשך הזמן (נו נו נו לעצמי שלא שמרתי על ציוד מכוסה #thumbsdown #thumbsdown #thumbsdown ) ואם כן איך אפשר לנקות אותו בצורה הטובה ביותר ?

מצטער על ריבוי השאלות , אני בדרייב של לסדר כבר את הפינה שלי ולחזור לעשות מוסיקה ובוער לי בצד האחורי של הגב שלי (וטיפה למטה :razz: )
  pildus  
Supporter
הודעה פורסם: שישי 13 פבר',04 01:48   
אני מתנצל מעומק ליבי אם הטרחתי מישהו בלקרוא את השאלה או להתחיל לחשוב על תשובה ...
כמובן שהבעיה לא הניחה לי להרדם ולאחר חצי שעה של התהפכות במיטה קמתי, הדלקתי הכל , הוצאתי ביראת קודש את ה AKG ... והפלא ופלא - כמו שאומרים באידיש - א'גורנישט צורעס ..... אין בעיה , הכל במקום,כל ערוץ באיזור שלו והכל נשמע נהדר (יחסית לאיך ששמעתי עד היום).

עכשיו הייתי רוצה לנצל כבר את השרשרת הזו והייתי שמח לקבל תשובות לשאר הסוגיות שעלו בשאלה הקודמת ובעיקר לגבי ניקוי המיכשור מאבק ותיחזוקו ...

כמו כן , מכיוון שלקח לי חודשים עד שהעזתי לרכוש את ה AKG (מה לעשות , התקציב לא זורם בשפע :sad: ) הייתי שמח לשמוע טיפים לגבי התנהגות עם אוזניות ושמירה עליהן לאורך ימים ... החל מצורת קיפול הכבל , איכסון מועדף ועד עבודה בווליומים ותדרים מסויימים ....

שוב תודה מראש לכולם ....
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שישי 13 פבר',04 10:27   
טיפים לניקוי ושמירה:
- איך לנקות מיקסר?
- ניקיון מגעים ?
- מניעת התפתחות חלודה ראשונית בקונסולה

לגבי אוזניות, יש להקפיד לא להשאיר אותן מחוברות למגבר או ליציאה פעילה בזמן שלא משתמשים בהן, שכן בטעות אפשר להפיץ אותן עם ווליום ללא השגחה.
את הכבל אוספים בלולאה - בשום פנים לא למתוח או לכופף בזווית ישרה את האיזור שמתחבר לאוזניה או למחבר.
את הריפוד לאפרכסת יש לשמן עם חומר מחדש מדי פעם, כי הוא נוטה להתייבש ולהפרק.
תמיד להוציא במשיכת המחבר ולא הכבל.
לדאוג שהכבל לא יונח על הרצפה בצורה שידרכו עליו או שחפץ ימעך אותו.
לשמור על האוזן - לא לעבוד איתן יותר מדי (תלוי בעוצמה = משך הזמן)
 הגב לנושא
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה

עמוד 1 מתוך 1

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון