תפריט
שלום Anonymous ::: 2025, 23:13
Facebook
musical act magazine המגזין הישראלי לטכנולוגיות באודיו ומוסיקה Musical Act Magazine
מתלבט בין מוניטורים, עזרו לי לבחור!
שרשרת זו הוגדרה כמועילה (90) ›
לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה
  צופיפניק  
S.Supporter
מתלבט בין מוניטורים, עזרו לי לבחור!
הודעה פורסם: שני 28 אוק',02 14:03   
אתמול עשיתי סקר שווקים ב-3 חנויות שאני מכיר בת"א (אם אתם מכירים עוד חנויות עם מוניטורים טובים - בבקשה רשמו אותן כאן!).
התקציב שלי הוא די נמוך - עד 3000 ש"ח, אולי קצת יותר.
הם צריכים להיות אקטיביים, או בתוספת למגבר, כי כרגע אין לי מגבר.

האפשרויות הן:
1. כלי זמר - Yamaha MSP-5 במחיר 3,780 ש"ח לשניהם
Yamaha MSP-3 במחיר 2,440 ש"ח לשניהם.
הרמקולים היותר זולים (MSP-3) נשמעו לי יותר טוב, משום מה. אבל עדין, שתי האפשרויות האלה לא נראו לי בכלל מבחינת סאונד. חוץ מזה שהם מכוערים.
בפורום ראיתי כמה ביקורות רעות על Yamaha NS-1, האם יש קשר?

2. מיוזיק שופ - ART במחיר 4,750 ש"ח לשניהם כולל מגבר.
את המוניטורים האלה לא שמעתי בכלל, כי הם הרבה מעבר לתקציב שלי. רק רציתי לדעת האם ההבדל ביניהם לבין שאר האפשרויות הוא כזה גדול מבחינת סאונד. חיפשתי עליהם בפורום, וראיתי הרבה תגובות טובות עליהם - אבל האם זה מצדיק את ההפרש במחיר?

3. חלילית - mAudio במחיר 3,000 ש"ח.
אלה המוניטורים שהכי נראו לי, הם נשמעו פצצה!
מישהו מכיר ויכול לספר לי עוד עליהם? לא מצאתי כלום בפורום.

תודה, ברק.
SAR
Act Compatible
הודעה פורסם: שני 28 אוק',02 14:18   
למה לא לחשוב על יד שנייה?
  צופיפניק  
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 28 אוק',02 14:32   
הממ...בבזאר אכן יש כמה דברים מעניינים...

יש את המוניטורים של mAudio שאני מניח שהם המוניטורים שאני ראיתי, ב-2600.
אבל ההפרש הוא סה"כ 400 ש"ח, עדיף לי לקנות אותם חדשים ולהיות בטוח שאין בהם איזה משהו שנסתר מהעין...לא?

יש Event PS-6 שחיפוש בפורום העלה את שמם כמה פעמים, אבל לא ברור לי ממה שמצאתי אם הם טובים או לא...
וזה ב-3000 ש"ח.

יש "ג'נקלק" שבחיים שלי לא שמעתי עליהם, ובפורום אין שום דבר עליהם. במודעה אין אפילו מחיר.

ויש Event PS-8 במחיר לא ידוע.

זה רק מוסיף לבלבול שלי...עזרה, מישהו??
(שתבינו, למקרה שלא הזכרתי זאת קודם: מעולם לא התעסקתי עם מוניטורים, אני לא מכיר לא שמות ולא דגמים...)
ReuvenM
Administrator
הודעה פורסם: שני 28 אוק',02 15:07   
הברירה שלך היא לרוב חדשים.
אלא אם יד שניה זה אומר מישהו שקנה אותם לא מזמן, לא הפעיל אותם בכלל, ומחרתיים הוא נוסע לאוסטרליה עקב עבודה בתור וטרינר לכל החיים.

למה, מי מת?

אם יש ליד- השניה שמצאת יבואן מסודר, או של-רפי האוזמן יש רכיבים חלופיים, מה טוב, ורק אם אתה מוצא דגם בן-דונה שמקסימום תצטרך להחליף לו גומיית טבעת או טוויטר.

חשוב לזכור שרמקול - כל רמקול - אינו אותו רמקול לאחר כמה דקות של האזנה.
והוא ממש לא אותו רמקול, אם במשך אותן דקות הפגיזו אותו בווליום (ולך תדע מי שכב איתם לפניך), מה גם שטיפול עדין של פידבק לשתיים-שלש שניות עשוי לאוורר לו את סליל הטוויטר, ואולי להוביל לפגם דורש-החלפה.

אז אם אתה רוצה ביטוח, לך על חדש. אם אתה רוצה דגם יוקרתי ויקר, ויש אותו בדיל מיד שניה, זה כבר משהו אחר, אבל לא לפני שעברו עליך לפחות אחד וחצי מוניטורים - בנסיון חיים.

עכשיו - מה שנשמע לך פיצוץ - זה כבר טוב. רוב הממליצים תמיד ימליצו לך על האוטו שהם קנו ועל רופא השיניים שאליו הם הולכים. הרוב, לא כולם. זה טבע האדם.

האם עקבת אחר ההוראות כיצד לבדוק מוניטורים, כפי שהוסברו הלוך וחרוש כאן בפורום?
אם כן, "פיצוץ" נשמע לי טוב. ואפילו שווה, שאת ההחלטה שלך, תשלח לי באישית לפני שאתה מוריד אגורה מהכיס.
1eyedbitch
Supporter
הודעה פורסם: שני 28 אוק',02 16:05   
רק רציתי לציין משהו מצחיק, גם אני בודק כרגע מוניטורים וכשהקשבתי לYAMAHA ה MSP3 הקטנים נשמעו יותר טוב מה MSP5 בדיוק כמוך, קצת מוזר העניין הזה... #read
בקשר לGENELEC , אחלה מוניטורים, אבל לדעתי הם מחוץ לתקציב שלך גם ביד שניה.
לי יצא לעבוד קצת עם המוניטורים של MAUDIO והם נשמעו לי בסדר אבל לא הספקתי לגבש דעה לגביהם, לעומת זאת אני מכיר טכנאי וותיק שלא מזמן רכש אותם בשביל הבית, והוא מאד מרוצה.
בכל מקרה שיהיה בהצלחה בקניה, ו... תעדכן
1eyedbitch
Supporter
הודעה פורסם: שני 28 אוק',02 16:56   
זה ברור שהדרישות ממוניטור אולפני הן שונות מאשר מרמקול בייתי, כשאמרתי שדגם מסוים נשמע טוב יותר, הכוונה היתה לפי קנה מידה של מוניטורים.
בקשר ל TANNOY, אני לא כל כך אהבתי אותם.
במקרה שלי גם הTANNOY לא באים בחשבון, כי אצלי הגודל של המוניטור (חשוב לי שיהיה קטן), התקציב (מה לעשות, לוחץ בכיס) והעובדה שהמוניטור מוגבר אלו דברים קריטיים מבחינתי, אז אני מוכן לעשות פשרות ולשלב בין מוניטורים לאוזניות במיקס.
אבל במקרה שלי אני לא בונה אולפן, אלא תחנת עבודה שצריכה להיות ניידת יחסית.
חוץ מזה, אם אתה לא נעול על מוגברים, אז לדעתי שווה לך לחפש YAMAHA NS10 משומשים, למרות שתיכף חצי פורום יספר לך כמה שהם אכזריים ונוראים, החצי השני של הפורום (שכנראה יהיה החצי השקט) לא יחליף אותם בשום דבר אחר.
עם ה NS10M יצא לי לעבוד הרבה, ואני יכול להגיד שלדעתי הם כלי עבודה מדהים, לפניהם עבדתי באולפן עם KRK שעולים הרבה יותר מהNS10, ומבחינתי אין בכלל מה לדבר, ה NS10 הם כלי מוצלח בהרבה למיקסים.
בכל מקרה, כל מוניטור שתקנה הייתי ממליץ לך בשבוע הראשון פשוט להריץ עליו את כל הדיסקים שלך, שאתה מכיר ואוהב, ואת המיקסים שלך שאתה מכיר טוב, ורק אחרי שאתה מכיר אותו קצת להתחיל לעבוד איתו.
yoramilan
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 28 אוק',02 17:23   
תתקשר ליורם לב (אתה גם יכול להגיד שהגעת דרך אקט) והוא יפתור לך לפחות חלק מהבעיות.

054-295458
esoptron
הודעה פורסם: שני 28 אוק',02 17:51   
אין הרבה מה להוסיף...קיבלתי את הרושם שאתה לא בנאדם שיתפשר רק בשביל לחסוך עוד גרוש א שניים...לכן שווה אולי לחסוך עוד טיפה וללכת על משהו רציני. לטעמי האישי, עדיפים
behringer truth על פני ה Maudio ו ה tannoy ובטח שעל ה ps6 ה"מתנחמד" (הם עולים משהו בסגנון 5000 + ש"ח בחלילית ).
kedar
הודעה פורסם: שני 28 אוק',02 18:06   
אהלן
אם אתה נעול על אקטיבים, אז אני בתור פריק של תוצרת אמריקאית ממליץ בחום על krk, אבל יכול להיות שהדגם הקטן שלהם v-4 יהיה לך קטן מידי(3600 ש"ח לפני מעמ). תלוי בגודל החדר שלך ובאקוסטיקה. אם אתה לא נעול אז יש את ה-rokit ב-2800 כולל מעמ! (שזה מה שלי יש ואני מת עליהם, והם גם "יפים" כמו שרצית). והיותר גדולים- krok. אישית אני לא מת על tannoy כי הם קצת מנפחים נמוכים לטעמי. אז זה כיף לשמוע אותם, אבל אח"כ במערכת סטריאו רגילה המיקס נשמע אחרת.
הכל ניתן לבדיקה בחנות המערב הפרוע של רפי האוזמן בר"ג.
k
  צופיפניק  
S.Supporter
הודעה פורסם: שני 28 אוק',02 22:23   
אני לא רוצה רמקולים שמישהו ניצל אותם מינית #thumbsdown
חשבתי על זה, ומבחינתי רק מוניטורים חדשים דנדשים באים בחשבון.
התקציב הוא 3000 עד 3500, כך שאולי אאלץ להתפשר...

בקשר להוראות לבדיקת מוניטורים - לא עשיתי את זה, כי הסתובבתי רק כדי לקבל התרשמות ראשונית.
אבל לא אקנה מוניטורים לפני שאשמע אותם עם דיסק משלי.

1eyedbitch, כנראה יש לנו טעם דומה #biggrin פשוט הקטן יותר נשמע לי הרבה יותר טוב, ולא עזר שהמוכר שיחק עם האיקוולייזר, הוריד כלים מהמיקס וכו'.
בכל מקרה, מבחינתי שני ה-Yamaha לא באים בחשבון.

איפה זה סנטרוניקס? וב"מרום" אני אבדוק כשאבוא לקחת את הקלידים שלי מתיקון...

מי זה יורם לב? שמעתי כאן את השם הזה כמה פעמים,אבל לא הבנתי מי הוא בדיוק ובמה הוא יוכל לעזור לי.

ואחרון חביב: ה-Rokit האלה נראים לי, הם אקטיביים או פסיביים? אם אקטיביים אז זה אפילו בדיוק בתקציב שלי.
איפה החנות של רפי האוזמן? אפשר כתובת ו/או מספר טלפון?
נושא זה נעול ואתה לא יכול לערוך הודעות או להגיב
שימו לב: ההודעה האחרונה בשרשרת זו נכתבה לפני יותר משנה.
חשוב היטב לפני שיגור מענה לשרשרת זו
   ראשי » בקרת צליל, שמיעה

לך לעמוד 1, 2, 3   הבא
עמוד 1 מתוך 3

עשוי לעניין אותך :
:: תקנון